kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Öldürülen goriller arasında, grupta lider rolünü üstlenen "gümüş sırtlı" erkeğin de (sağda) bulunması üzüntüyü artırdı. Yetkililer, lidersiz kalan grubun bütünlüğünün artık tehlikeye girdiğini açıkladı.

Kongo'da seri goril cinayetleri

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki bir milli parkta, doğada 700 tane kalan dağ gorillerinden dördü vurulmuş olarak bulundu. Bu yıl aynı parkta üç goril daha öldürülmüştü..
Hayvan hakları ve çevre örgütleri, sayıları hızla azalan goril nüfusunun korunmasına uğraşırken, insanoğlu gizli gizli avlanmaya devam ediyor. Bunun son örneği, Afrika'daki Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yaşandı. Afrika Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Virunga Milli Parkı'nın güneyinde dört dağ gorilinin cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı. Vakıf yetkilileri, gorillerin kim tarafından ve ne amaçla öldürüldüğüne dair ellerinde bilgi bulunmadığını kaydetti. Olaydan sonra parktaki 12 gorilden bir dişi ve yavrusunun kaybolduğu belirlendi.

ANAVATANI AFRİKA
Bu yılın başında milli parkın aynı bölgesinde, iki gümüş sırtlı erkek dağ gorili öldürülmüş, mayısta ise biri vurulmuştu. Geçmişte, elleri bileklerinden kesilerip avuçiçleri kültüblası olarak kullanılan dağ gorillerinden, bugün doğada yaşayan sadece 700 tane kaldı.