kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
G. Wilders

'Kuran yasaklansın'

Daha önce de pek çok kez İslam'a yönelik sert sözler sarf eden Özgürlük Partisi lideri Wilders, Hitler'in "Kavgam" kitabı gibi şiddet içerdiğini belirttiği Kuran'ın yasaklanmasını istedi..
Hollanda'da aşırı sağ görüşleriyle tanınan Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders, Kuran-ı Kerim'in yasaklanmasını istedi. Geçtiğimiz haftasonu bir İranlının saldırıya uğraması üzerine De Volkskrant gazetesine bir yazı yazan Wilders, Kuran'ı Adolf Hitler'in "Kavgam" kitabına benzetti.

EVLERDE DE OLMASIN
"Kuran şiddeti haklı gösteren faşist bir kitap, ülkenin hukuk sistemiyle bağdaşmıyor. Bu kitabı da Kavgam' gibi yasaklayın" dedi. Topluma bizim ülkemizde Kuran'ın asla şiddete bir mazeret olamayacağı mesajını verin" dedi. Kuranın satışının yasaklanması dışında ev ve camilerde okutulması ve bulundurulmasının da yasaklanmasını isteyen Hollandalı politikacı, bu yasakla, "şiddete başvuran ve bunun kaynağını Kuran'dan aldığını savunan radikal görüşlü Müslümanlara iyi bir mesaj verilmiş olacağını'' iddia etti. Wilders, daha önce de İslami kıyafetlerin giyilmesine ve yeni cami yapılmasına son verilmesini istemişti.

İRANLIYA SALDIRI
Müslümanlığı bırakanlara yönelik bir dernek yürüten İhsan Cami adlı İranlının geçen hafta saldırıya uğraması ülkede büyük tepki çekmişti.