kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gürcistan, BM'yi acil toplantı yapmaya çağırdı

Yeni Haber
Gürcistan, Birleşmiş Milletlere, Rus uçaklarının hava sahasını ihlal ederek bomba atmasıyla ilgili olarak acil toplantı yapılması çağrısında bulundu.

Gürcistan Dışişleri Bakanı Gela Bejuaşvili, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rus uçaklarının Gürcü hava sahasını ihlal etmesi ve topraklarına bomba atması olayıyla ilgili inceleme başlatılması için BM ile acil toplantı yapmak istediklerini" kaydetti.

Bejuaşvili, BM'nin olayla ilgili inceleme başlatması gerektiğini belirterek, yine Rusya'nın mart ayında Kodori vadisini bombaladığı olayın unutulmamasını istediklerini ifade etti.

Rus uçaklarının Gürcistan hava sahasını ihlali olayının, BM'nin Abhazya'daki sorunlu bölgede görev yapan barışı koruma gücünün görev alanı dışında olduğu, bu nedenle herhangi bir müdahalede bulunmasının beklenmediği belirtildi.

BM, Gürcistan hükümetine, Abhazya sınırındaki tehlikeli bölgede milliyetçi gençlik kampları kurulması nedeniyle daha önce uyarıda bulunmuştu.

Gürcistan, Rus uçaklarının hava sahasını ihlal ettiğini ve uçaklardan birisinin Tiflis'e 65 kilometre mesafedeki bir köye bomba attığını açıklamıştı.

AA