kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oğlum doğum gününde öldü, vatan sağ olmasın

Deniz DERİN-Çağdaş ÇETİNDEMİR / MERKEZ
Hakkâri'de doğum gününde şehit düşen üsteğmen Çağlar Canbaz'ın acılı annesi isyan etti: Oğlum iki senedir orada. Olmaz olsun böyle devlet. Vatan sağ olsun demeyeceğim..
İLİŞKİLİ HABERLER
Oğlum doğum gününde öldü, vatan sağ olmasın
Hakkari Yüksekova'da devriye gezerken teröristler tarafından yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit düşen üsteğmen Çağlar Canbaz'ın cenazesi, İstanbul'a getirilirken, acılı anne ve baba oğullarının iki senedir şark görevinde olduğunu belirterek isyan etti Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla Van'dan dün akşam İstanbul'a gelen şehit üsteğmenin cenazesi, babası Hayrettin Canbaz ve dayıları Osman, Yasin ve Hasan Yenigün tarafından havalimanında karşılandı. Şehit üsteğmenin uçaktan inen eşyalarının arasında çok sevdiği sazı ve büyüklerine getirmek için özel olarak yaptırdığı bastonlar dikkat çekti.

BABA DA TEPKİLİ
Havalimanında güçlükle konuşan baba Hayrettin Canbaz, "Oğlum kurmaylığı kazanmıştı, bir hafta sonra gelecekti. Bugün doğum günüydü, 28 yaşına girecekti. Doğum gününde şehit oldu. Geçtiğimiz gün rüyama girmişti. Çok korkuyorduk, her sabah kalktığım gibi televizyonu açıp şehit haberlerini izliyordum. Bunların bitmesi lazım. Nasıl biteceğini başımızdakilere sorun. Dilerim Allah'tan bundan sonraki şehit, başımızdakilerden birinin oğlu olur" diye konuştu. Şehidin Küçükçekmece'deki evinde de yas vardı. Ankara'ya tayini çıkan ve 10 gün sonra birliğinden ayrılacak olan Çağlar Canbaz'ın annesi Çınar Cambaz, oğlunun şehit edilmesine "Vatan sağ olsun demeyeceğim" diyerek tepki gösterdi. Acılı anne "Benim tek bir evladım vardı. Benim oğlum iki senedir oralarda savaşıyor. Olmaz olsun böyle devlet" diye konuştu. Evin önünde bekleyen Şehit üsteğmenin yakınları, Cambaz'ın anne ve babasının yıllar önce boşandığını ve anne Çınar Cambaz'ın konfeksiyon atölyelerinde çalışarak oğlunu okuttuğunu söyledi. Şehidin cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camisi'nde kılınacak cenaze namazının Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.
Haberin fotoğrafları