kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Ekrem ARSLAN / MERKEZ
SALDIRI
Nöbet tutan askere maganda kurşunu

Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda nöbet tutan bir asker, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin rastgele ateş açması sonucu ayağından vuruldu. Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda nöbet tutan Yusuf Iğ (21) adlı asker, yoldan geçen ve plakası tespit edilemeyen bir minibüsten rastgele ateş açılması sonucu, ayağından vuruldu. Yaralı asker, askeri ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Toyoto- SA İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay sonrası kaçan kişi ya da kişilerin yakalanması için polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

TERÖR
KYB sitesinden, sınır ötesine belge iddiası
Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) resmi internet sitesi, Kürt sınır güvenlik yetkililerinden gelen yalanlamaya karşın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı 350 kişilik jandarma komando birliğinin sınırı geçtiğinde ısrar ediyor. Bu konuya ilişkin iddiaları doğrulayan yeni bilgilere ulaştığını öne süren site, "İşte Türk komandolarının Kürt sınırını ihlal belgesi" başlığı altında "MG-3'' ağır makineli tüfeğe benzeyen silahlar tutan askerlerin olduğu bir fotoğraf yayınladı. KYB sitesi ayrıca, 1991 yılından bu yana K. Irak'a yönelik olarak gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlara Nerveh askeri komando karargahının öncülük yaptığı ve bölgeyi sık sık bombaladığını da iddia etti. İddia, KDP'ye yakınlığı ile bilinen Peyamner haber ajansına konuşan Bahdinan bölgesi sınır koruma gücü sorumlusu tarafından yalanlamıştı.

KAÇAKÇILIK
Kuzey Irak'tan gelen Glock'lara operasyon
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Kuzey Irak'tan yurda kaçak yollarla çok sayıda silah ve mühimmat sokulacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Mardin Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, eldeki bulgular ışığında şüpheli gördükleri 8 kişinin yakın takibe alındığını söyledi. Taşhan, silah kaçakçılığı yaptıkları bildirilen 7 kişinin yakalandığını belirtti. Zanlılarla birlikte 6'sı Glock olmak üzere, 28 adet değişik çap ve markada tabanca, 41 adet şarjör, 55 adet fişek ele geçirildi. Zanlılardan 7'sinin çıkarıldıkları mahkemede tutuklandığı belirtildi.