kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Neçirvan Barzani

Haber turu...

KUZEY IRAK
Barzani: PKK'ya destek vermedik

Irak'ın kuzeyindeki bölgesel hükümetin başkanı Neçirvan Barzani, terör örgütü PKK'ya destek vermediklerini iddia etti. Neçirvan Barzani, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin Türkiye'ye yaptığı ziyareti "çok önemli" olarak nitelendirdi ve "Türkiye ile yaşanan sorunların bu ziyaretle çözüme kavuşması umudunu" dile getirdi. Barzani, "Örgütlerin topraklarımızı savaş alanına çevirmesini istemiyoruz. PKK'ya şimdiye kadar destek vermediğimiz gibi bundan sonra da destek vermeyeceğiz. PKK'nın Kuzey Irak'tan Türkiye'ye saldırmasını onaylamıyoruz. Çünkü bu, bize zarar verir'' dedi.

ANKARA
DTP, MHP'ye jest yaptı

MHP ile DTP'nin grup toplantısının aynı saate ve aynı salona denk gelmesi nedeniyle, DTP Meclis'teki ilk grup toplantısını Genel Merkez'e aldı. 22'nci dönemde Anavatan Partisi'nin kullandığı küçük grup salonu MHP ve DTP'nin dönüşümlü kullanımına tahsis edildi. Ancak, iki parti de bugün saat 10.00 ve 11.00 için toplantı yapma kararı aldılar. MHP ile aynı salonu kullanacağını öğrenen DTP yönetimi jest yaparak toplantısını Meclis'te yapmama kararı aldı. DTP yönetimi, toplantının Genel Merkez'de yapılacağını bildirdi. Bugüne kadar ilk kez bir partinin Meclis grup toplantısı başka bir yerde yapılmış olacak.

ANKARA
CHP, Gökçek'in istifasını istedi
CHP
Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve yönetiminin "derhal" istifa etmesi gerektiğini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye yönetimini bu konuda "sorumsuzca" davranmakla suçlayan Ateş, "Bu kadar sorumsuzca bir yönetimin 24 saat iş başında kalmaması lazım" dedi. Ankara'ya Kızılırmak Nehri'nden su getirilmesi projesini de değerlendiren Ateş, "Kızılırmak Nehri'nden su getirilse bile kullanılamayacağı yönünde iddialar var. Çok saygın bilim adamları bu konuda görüş bildiriyorlar. Yeni arıtma tesisi yapılması lazım. O ne zaman kurulacak o da belli değil" diye konuştu. Bu arada Ankara'da dünden itibaren sular 3 gün akmayacak. Su kesinti süresi 5 güne çıkmış oluyor.

ANKARA
CHP, Meclis için aday belirlemedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, başvuru süresi bugün sona erecek olan Meclis Başkanlığı seçimi için, CHP'nin aday göstermeyeceğini kaydetti. Özyürek, "Nafile turlar için aday göstermemizin bir anlamı yok. Meclis Başkanlığı bizim için önemli değil" dedi. Meclis Başkanlığı'na AKP içinden bir ismin seçileceğini belirten Özyürek, isimleri gündeme gelen, Köksal Toptan, Vecdi Gönül, Cemil Çiçek ve Murat Başesgioğlu hakkında ise bir değerlendirme yapmadı. Özyürek, TBMM Başkanvekilliği içinse CHP lideri Deniz Baykal'ın karar vereceğini söyledi.