kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şerzat'ın babası Haydar Hüseyin, "Başbakana minnettarım" dedi.

Savaş mağduru Iraklı şifa arıyor

Zülfikar Ali AYDIN MERKEZ
Başbakan Erdoğan'ın yakından ilgilenip telefon ettiği 8 yaşındaki Şerzat tedaviye alındı. Başbakanın talimatıyla Şerzat'ın annesi de Türkiye'ye getirilecek..
Anne karnındayken Musul'da ABD uçaklarının bombaladığı kimya fabrikasının artıklarından etkilenen ve vücudunda yaralar çıkan küçük Şerzat ve babası, Başbakan Erdoğan'ın MYK toplantısını yarıda kesip sürpriz telefonuyla tedavi için umutlandı. Iraklı Kürt bir ailenin çocuğu olan 8 yaşındaki Şerzat henüz anne karnındayken ABD uçaklarının bombaladığı kimya fabrikasında bulunan maddelerden etkilendi. Doğumundan sonra vücudunda nedeni anlaşılamayan yaralar çıkan Şerzat'ı babası tedavisi için Basra'dan Suriye'ye kadar birçok hastaneye götürdü.

MÜLTECİ BELGESİ ALDI
Baba Hüseyin eşi ve 3 kızı ile iki oğlunu Irak'ta bırakıp, Şerzat ile tedavi için Türkiye'ye geldi. İki ay önce geldiği Türkiye'de BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden "mülteci" belgesi alan Baba Hüseyin bir süre sonra oğlunu Avrupa'ya götürmek için insan kaçakçılarıyla bin dolara anlaştı. Ancak henüz İtalya'ya gidemeden yolculuğu İzmir Urla'da son buldu.

SÜRPRİZ TELEFON
Kumkapı'da bir otele yerleşen minik Şerzat'ın öyküsünün SABAH gazetesinde yayınlanmasından sonra yardım elini ilk olarak İnsani Yardım Vakfı uzattı. Küçük Şerzat'ı alıp özel bir hastaneye yatırarak tetkiklerini yaptıran vakıf yöneticilerine önceki gün sürpriz bir telefon geldi. Başbakan Erdoğan vakfın danışmanlarından Adem Demir'i telefonla arayarak küçük Şerzat ile ilgili bilgi aldı. Telefonda, 8 yaşındaki bir çocuğa bakmanın zor olacağını söyleyen Erdoğan'ın "Gerekirse bu yavrumuzun annesi ve diğer kardeşlerini de Türkiye'ye getiririz. Tedavisi için ne gerekiyorsa yapalım. İl Sağlık Müdürlüğü'ne de talimat verdim" dediği belirtildi.