kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yaşar Öz'e 'suç örgütü' gözaltısı

Recep AKTEPE - Veli SARIBOĞA -Önder ŞUŞOĞLU / MERK
Üç kentteki baskınlarda Susurluk sanıklarından Yaşar Öz dahil 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Maki Otel'in sahibi Şahinler'in avukatı da var..
Susurluk davası sanıklarından Yaşar Öz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda Antalya'da tripleks villasında sevgilisi olduğu öne sürülen B.K. adlı kadınla yakalandı. Suç örgütü kurup bazı işadamlarını tehdit ettiği öne sürülen Yaşar Öz, Antalya'da kaçak olarak işlettiği bir villanın altındaki kumarhane de ortaya çıkarıldı. Antalya'daki gözaltı sayısının 2'si kadın olmak üzere 11 olduğu belirtildi. Antalya ile eşzamanlı olarak İstanbul ve İzmir'de yapılan baskınlarda yakalananlarla birlikte gözaltı sayısının 26'ya yükseldiği bildirildi.

ESKİ EMNİYETÇİ DE VAR
Yaşar Öz ve adamlarına yönelik başlatılan operasyonun, Bodrum'daki Maki Otel'in Alattin Çakıcı'nın oğlu Ali Çakıcı'nın da aralarında bulunduğu kişilerce basılması olayının ardından başlatılan soruşturma kapsamında yapıldığı öne sürüldü. Gözaltına alınan 26 kişi arasında Nesim Malki cinayetine adı karışan ve Erol Evcil'le ilişkişi olduğu öne sürülen Bursa eski emniyet müdür yardımcısı olan Yusuf İlhan, Bodrum'daki Maki Otel'in sahibi Ali Şahinler'in avukatı Sevilay Demirsu ve koruması Ertuğrul Şarlı'nın da olduğu öğrenildi.

NÜFUZ KAVGASI
Otel baskınının da, otelin korumasının cezaevinde olan Alattin Çakıcı yerine Yaşar Öz'ün adamları tarafından yapılmaya başlaması nedeniyle meydana geldiği öne sürüldü. Antalya'da gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından kalabalık polis grubunun yer aldığı küçük bir otobüsle İstanbul'a götürüldü.