kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İntihar eden başhekimin eşi Hatice Turgay (sağda) ve iki oğlu cenazede gözyaşlarına boğulmuştu. Hatice Hanım konu hakkında konuşmak istemediğini belirtti. Başhekim Prof. Dr. Sedat Turgay’ın doktor kardeşi Murat Turgay ise, "Bir denetleme 4 ay sürer mi?.. Kardeşimi herkes çok severdi, her hükümetle de uyum içinde çalıştı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Ailesi: Müfettişlerin saygısızlığı zorladı

Hasan ERŞAN MERKEZ
Bolu'da intihar eden başhekimin ailesi, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin tutumlarının doktoru intihara sürüklediği iddiasıyla dava açıyor..
Pompalı tüfekle 30 Temmuz'da çalıştığı hastanede intihar eden Bolu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sedat Turgay'ın ailesi, hastanede 4 ay boyunca yaptıkları denetimdeki davranışları ve yaptıkları baskıyla başhekimi bunalıma soktukları gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı müfettişlerine dava açıyor. Aile gibi Türk Tabipleri Birliği de (TTB) müfettişlerin 4 ay boyunca hastanede sergiledikleri saygısız tutumun Turgay'ın intiharıyla sonuçlandığını savunuyor. Türk Tabibleri Birliği ve tabip odaları konuyu araştırmak için Merkez Konsey'den Bolu'ya görevli doktorlar gönderdi. Bolu Tabip Odası da, müfettişlerin 4 ay boyunca olayın yaşandığı hastanede yaptıkları denetim sırasındaki uygulamaları nedeniyle çok sayıda şikâyet aldıkları gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor. İntihar eden başhekimin Ankara'da yaşayan ve kendisi gibi doktor olan kardeşi Prof. Dr. Murat Turgay da, aile olarak dava açmaya hazırlandıklarını belirterek, "Devletine saygılı bir doktordu. Baskı olduysa bile kimseye söylememiştir. 20 yıl aynı yerde, her hükümetle çalıştı. Çok sevildi. 20 yıl başhekimlik yapan başka biri var mı? Bir denetim 2-3 gün bilemediniz bir hafta sürer. Neden 4 ay" diye konuştu.

MUAYENE SIRASINDA AZAR
Bolu Tabip Odası Başkanı Psikiyatr Dr. Sedef Akdoğan ise, ikisi de avukat olan ve bakanlık tarafından gönderilen müfettişlerin doktorlara psikolojik baskı uyguladıklarını ileri sürerek, "Müfettişler muayene sırasında bile odalara girip doktorlara hesap soruyorlarmış, bazı doktorlar ise hastaları önünde azarlanmış. Sağlık personeli üzerinde de bir baskı olduğu ihbarları bize geliyordu" şeklinde konuştu. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy da, Bolu'da yaşanan başhakemin intiharı olayının incelendiğini belirterek, şunları söyledi:

'YAŞAMA ÇOK BAĞLI BİRİYDİ'
"Tanıyanlar başhekimin çok çalışkan ve yaşama bağlı bir insan olduğunu dile getiriyorlar. Müfettişlerin 4 ay boyunca tüm personele kötü davrandığı ve psikolojilerini bozdukları iddiaları var. Dr. Turgay kesinlikle intihara meyilli bir kişi değilmiş. Bakanlıktan soruşturma talep ettik, biz de inceliyoruz." Bolu'da tam kapasite ile çalışan hastanenin, 2008 yılı içinde uygulamaya konulması beklenen, "Kamu sağlık kurumlarının işletme haline getirilmesi" uygulamasında pilot olarak seçilen hastanelerden biri olduğu için, bakanlık müfettişlerince denetlendiği belirtildi.