kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

1.6 milyon YTL istedi mahkeme 300 bin verdi...

Gökay USANMAZ MERKEZ
Ürolog eşi Leon Saporta'ya 1 milyon 600 bin YTL tutarında tazminat davası açan Selin Saporta'ya 300 bin YTL'lik tazminat ödenmesine karar verildi..
İstanbul Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Bölüm Başkanı eşi Prof. Dr. Leon Saporta'ya, kendisini aldattığı gerekçesiyle 1 milyon 600 bin YTL'lik maddimanevi tazminat istemiyle boşanma davası açan Selin Saporta, istediğini alamadı. Bir gün önce sonuçlanan davada boşanmaya karar veren mahkeme, aylık 3 bin YTL nafaka, 300 bin YTL tazminat ile müşterek çocukların anneye verilmesine hükmetti.

'BENİ BAŞKASIYLA ALDATTI'
Selin Saporta, eşi Prof. Dr. Leon Saporta'ya, 6 Aralık 2005'te boşanma davası açtı. Bu davadan iki hafta sonra da Leon Saporta, eşinden boşanmak için mahkemeye başvurdu. Evliliklerinin temelden sarsıldığını öne süren Selin Saporta, 800 bin YTL maddi, 800 bin YTL manevi tazminat ile 20 bin YTL de kendisi ve çocuğu için nafaka talep etti. Kocasının kendisini aldattığını öne süren Selin Saporta, eşinin kendisini ve kızını sokağa atıp kapının kilidini dahi değiştirdiğini öne sürdü.

TAM KUSURLU BULUNDU
2000 yılından beri eşiyle ayrı yaşadığını anlatan Prof. Leon Saporta da eşinin istediği tazminat miktarının çok yüksek olduğunu belirtti. Evlilik birliğinin temelinden sarsılması hususunda Prof. Leon Saporta'nın "tam kusurlu" olduğunu kararında açıklayan mahkeme ise, doktorun 'sadakat' yükümlülüğüne aykırı davrandığını vurguladı. Mahkeme, Selin Saporta'ya 300 bin YTL tazminat ile 3 bin YTL nafaka ve 12 yaşındaki kız çocuklarının da anneye verilmesini kararlaştırdı. Babanın her hafta sonu ve yılda bir 20 gün çocuğu ile olabileceği de hükme bağlandı.
Haberin fotoğrafları