kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kadir Topbaş, Kocaali ilçesinin Ortaköy beldesinde Melen su alma yapısını ve 6 pompa istasyonunu basın mensuplarına gezdirerek, proje hakkında bilgi verdi.

Melen Çayı'nın suyu 73 gün sonra gelecek

Ercan SARIKAYA MERKEZ
İstanbul'un su sıkıntısını çözmek için yapılan Büyük Melen Projesi'nin ilk aşaması kapsamında Melen Çayı'ndan Ömerli Barajı'na ilk su 20 Ekim 2007'de akacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Melen Çayı'nın suyu 73 gün sonra gelecek
İstanbul'da su kesintilerinin yaşanmaması için yapılan Büyük Melen Projesi'nin faaliyete geçmesi için gece gündüz çalışılıyor. Projenin birinci aşamasında Melen Çayı'nın Ortaköy kısımında yapılan regülatör vasıtasıyla su temizlenip çökertme havuzlarına, oradan da pompa istasyonuna aktarılacak ve buradan borulara pompalanacak olan su İstanbul'a ulaşacak.

ÜÇ AŞAMALI PROJE
Proje kapsamında bölgede ikinci ve üçüncü aşamalarda ise baraj yapılacak. Projenin ilk aşaması 73 gün sonra tamamlanacak ve Melen Çayı'nın suyu 20 Ekim 2007 tarihinde saat 16.59'da Ömerli Barajı'na akacak. Büyük Melen Projesi'nin 2009 ile 2010 yıllarında tamamlanması hedefleniyor. Projeyi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Melen Çayı'nın kaynağında tanıttı. Topbaş, projeyle İstanbul'a günde 750 bin metre küp su getirileceğini belirterek, "İstanbul'a ilk aşamada yılda 268 milyon metreküp su verilecek. İkinci ve üçüncü aşamalar tamamlandığında da yılda 1 milyar 180 milyon metreküp su temin edilerek, kentin 2040 yılına kadar olan su ihtiyacı karşılanmış olacak'' dedi. İSKİ'nin zam talebine de değinen Topbaş, alt gelir gruplarının kullandığı su miktarına yönelik bir zam düşünmediklerini ifade etti. Normalden fazla su kullananların dikkatlerini çekme adına bir zam düşünüldüğünü, ancak buna da Büyükşehir Belediye Meclisi'nin karar vereceğini belirten Topbaş, konunun eylülde yapılacak meclis toplantısında görüşüleceğini belirtti.
Haberin fotoğrafları