kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ersoy davası benim için bitmiştir

* Tarzınızda tekno müziğe, elektronik ritimlere kayma var değil mi? Bu yeni bir şey değil. Ben bu yeniliklere 1983'te başladım. Şimdikiler daha yeni yeni tekno müzikli türkü yapıyor. Batı ile Doğu'nun sentezi, 'Parmağında Yüzükler' kasetimde var. Şimdi yapanların altyapısında da Mustafa Topaloğlu'nun fikirleri var. Mesela, Davut Güloğlu'nun projesini çizen, ilk kasetini yapan benim. İkincisini de hazırlardım ama Şahin Özer hazır lokmayı yedi. İsmail Türüt'ü çıkaran Burhan Bayar da yeni Karadeniz müziğini benden öğrenmiştir.
* Yaptığınız abiliklerin karşılığını maddi veya manevi alıyor musunuz? Ben paylaşımcı olmayı, faydalı olmayı seviyorum. Bizim aile yapımız bu. Kendinden fazla karşısındakine yardım etmeyi düşünür bu aile. Bir ekmeği bölüşürüz. Her iyiliğin karşılığında 'Allah razı olsun' denmesi beklenir. Ama önemli olan, sizin için emek harcayanlara 'yazıklar olsun' dedirtmemektir.

REZALETİN SON PERDESİ
* Şarkıcıların birbirleriyle polemiğe girmesine ne diyorsunuz? Biz bıraktıktan sonra müzik dünyası birbiriyle kavgaya düştü. Rezaletin son perdesini izliyoruz. Çoğu sanatçı değil. Topaloğlu Ailesi'nin müzik dünyasından çekilişi piyasayı sarstı. Nerede bizim gibi yapımcılar? Ama biz duramayız, başladık yine prodüksiyona. Ama artık herkesi bu şirkete almayacağım. Şöhret ettiğin insanlar seni hedef alıyor. Vefasızlıklarından bunu sezdim.
* Bir süre önce sizin de Bülent Ersoy'la ateşli tartışmalarınız olmuştu. İbrahim Tatlıses'in ardından siz de onunla barışacak mısınız? O dava bitti benim için. Bülent Ersoy'un davasını kestiler. Onun davası olamaz. (Gülüyor) Mahkemeye veren, davayı açan o. Davayı çekecek olan da o! Çekmezse nasıl sonuçlanacağını ben bilmem; onu adalet bilir. Benim söylediklerim suç teşkil ediyor mu, onu da bilemem.