kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kürt sitesinin iddiası: Ordu Irak'a girdi

DİYARBAKIR/ MERKEZ
Talabani'nin KYB'sine ait resmi internet sitesi, Türkiye'den 350 kişilik komando birliğinin, yoğun bombardımanın ardından Kuzey Irak'a girdiğini iddia etti..
Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) resmi internet sitesi, TSK'nın Kuzey Irak'a girdiğini iddia ederken, bölgede askeri hareketlilik olmaması dikkat çekti. Bölgenin hava üssü olan Diyarbakır'da ne uçak, ne de helikopter uçuşları var. Celal Talabani'ye bağlı KYB'nin internet sitesi Pukmedia'da yer alan iddiaya göre önceki geceden beri Kuzey Irak sınır hattı Türk topçuları tarafından bombalanıyor. Sitenin iddiasına göre bombalamanın ardından Mehmetçiğin sınır hattını geçtiği öne sürüldü. İnternet sitesinde 350 kişilik jandarma komando birliğinin Uludere'nin güneyinde yer alan Sereseve Kürt bölgesine yerleşerek mevzilendikleri iddia edildi. Sitede yer alan habere göre Mehmetçiğin; 1990'lı yıllarda PKK'nın kampları olan ve halen zaman zaman örgüt tarafından kullanılan Haftanin ve Hakurk bölgesine önceki günden beri top atışı yaptığı bildiriliyor.

YİNE AYNI SİTE
Site bu şekilde iddialarda bulunurken, bölgede askeri hareketlilik göze çarpmadı. Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı Helikopter Üssü ve 2'nci Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nde ise hareketlilik gözlemlenmedi. Gün boyu ne uçak ne de helikopter sesi duyuldu. Aynı site bir süre önce Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir helikopterin sınırı geçerek dağlık kesime personel indirdiğini, üst düzey subaylardan oluşan personelin inceleme yaptıktan sonra helikopterle geri döndüğünü öne sürmüştü.
Haberin fotoğrafları