kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Aldatmanın ahlakı olur mu?

Madem bu işten kaçışımız yok, o zaman yüksek müsaadenizle sorulabilir mi bu soru? "Aldatmanın ahlakı olur mu?" Zaten kendisi ahlaka dağlar dağlar uzakken, bir de bundan bahsedilebilir mi? Valla durumumuz bu kadar kritikken, ilişkiler ipin ucunda sallanırken belki. Durun durun kızmayın canım! Geçen gün misafirliğe gittiğim evin duvarına konmuş bir sinek olsaydınız, siz de aynı şeyi düşünürdünüz. Manzara şu; beş kadın beşi de tepeden tırnağa yaralı kadın ve bir adet aradığı telefonlar cevapsız çıkan genç kadının muhabbetinin tam içine düştüm. Eh biz kadınların arkadaşlıkları böyledir.

ÇOCUKLAR BÜYÜMÜŞ
Kaşla göz arasında birbirimizi süzeriz, dedikodumuzu yapacak malzemeyi tırnaklarımızla bulup çıkartıveririz, küseriz, eleştiride kusur etmeyiz ama iş aldatılmaya, terk edilmeye gelince Voltran'ı oluşturuveririz. Masada kekler, pastalar, kurabiyeler ve ince belli bardaklarda demli çay İyi de ne oluyor? Euro günü mü? Yooo! Lise arkadaşlarının kırk yılın başı toplanması mı? Hayır! Bu bir AKEHTT. Hemen açıyorum; 'Aldatılan Kadınlar El Ele Hep Beraber Tribüne Toplantısı.' Hepsi en aşağı 20-30 senelik arkadaşlar ve yıllar sonra geldikleri nokta büyümüş çocuklar ve başka kadına gitmiş koca! Şimdi gel de 'bir yastıkta kocamaya' inan! Anlatıyorlar bir bir hikayelerini... Tepkiler şöyle; "Ah kardeşim vah kardeşim", "Yani seninki de yaptı ya inanamıyorum şekerim", "Aaa! Adi kadına bak!", "Bak görürsün dönüp gelecek, tilki hesabı." Uzun lafın kısası, içilen çay üstüne çay sonrası vardığım sonuç şudur ey okur! Evet! Aldatmanın ahlakı olur! Olmalıdır. Madem bu halt yenecektir, bu güne kadar sık sık yenmiştir, bari biraz daha ahlaklı yapılmalıdır. (Gördüğünüz gibi aldatılmayı nasıl da kabul ettik!)

GİZLİ SAKLI YAPACAKSIN!
Nedir bu ahlak? 1. Kadının her gün kahve içtiği komşusuyla, en yakın arkadaşıyla, arkadaşının karısıyla bu işi yapmayacaksın. Tanıdık biriyle aldatılmak adını bilmediğin biriyle aldatılmaktan çarpı beş daha acı verici. 2. Madem aldattın bir zahmet üşenmeyip gizli saklı yapacaksın. Yani eşinle gittiğin yerlerde şapşal aşıklar gibi dolanıp bütün eş-dostun ağzına sakız olmaya ne gerek var? Bu duble rencide etmektir, affedilmez yollara girilir. 3. Pişmanlıktan, vicdan azabından içini kemiren siniri ailenden çıkartmayacaksın! Çünkü mutfak parasından kesmek, eve hiç gelmemek, ona buna bağırmak, kredi kartlarına el koymak en sık görülen aldatan erkek eylemleri içinde tespit edilmiştir. 4. Bu madde evlenmemiş çiftler için. Aldattığın zaman ortadan kaybolmayacak, yüzleşme cesaretini kendinde bulacaksın. İçindeki zehri akıtmamış kadın kadar tehlikelisi yoktur, ona göre! İşte bu kadar! Gördüğünüz gibi aldatılmayı çoktan kabul ettik de ahlakına bile geçtik. Suyundan da koyalım.