kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAHTE RAKI DÖNEMİNDE ÇOK AMA ÇOK ÜZÜLDÜM "O zaman bayilerden 6-7 milyon dolarlık rakı topladık. Sırf yeni kapak için 36 trilyon yatırım yaptık. O dönem o kadar üzüldüm ki... ‘Şirketi ucuza aldı, pahalıya sattı’ diyorlar. O dönem her şeyin değeri yükseldi."

Roberto Carlos'u alırken uğur yaptık

BALÇİÇEK PAMİR
BALÇİÇEK PAMİR
Fenerbahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir Fener'i anlattı: "FB'li yöneticilerin uğur için yaptıkları meşhurdur. Aziz Yıldırım dürüst ve sözünün arkasında biridir. Ali Şen'den çok şey öğrendim"..
Pazartesi Sohbeti'nin bugünkü konuğu işadamı Nihat Özdemir. Kamuoyu en son Özdemir'in ismini 14.5 saat süren Sabiha Gökçen ihalesinden galip çıkan isim olarak duydu. Özdemir'le ortağı olduğu 600 milyon dolar cirolu Limak'ın yatırımlarını konuştuk. Konu dönüp dolaşıp başkanvekilliğini yaptığı Fenerbahçe'ye geldi. Süper Kupa maçı da dün oynanınca, önce F.Bahçe bölümü.

* Bunca işle uğraşırken başınızda bir de Fenerbahçe var. Yorulmuyor musunuz? -Aksine dinlendiriyor. İş hayatına baktığım zaman. Çalış çalış nereye kadar? İşadamı sosyal faaliyetlerde de bulunmalı. Önce müteahhitlikle uğraşan derneklerde çalıştım. Atlıspor'da 8 yıl başkanlık yaptım.

* İyi de onca kavga gürültü, nasıl dinleniyorsunuz? -Belki başka bir stres şekli olduğu için beni dinlendiriyor. İş hayatından farklı.

* Fenerbahçeliliğiniz nereden geliyor? -Annemin, babamın takım sevdaları yoktu. Çok az top oynadım. Okulda sınıf arkadaşlarından Fenerli oldum diye hatırlıyorum. Kulübe girişim ise Ali Şen ile.

* Nasıl bir başkandı Ali Şen? -Çok entelektüel bir başkandı. Onunla çalıştığım yılı unutamam. Birçok şeyi ondan öğrenmişimdir. Örneğin en büyük özelliklerinden biri alçak gönüllü olmasıdır. Sporu çok iyi bilir. Futbolu dünyada sayılı bilen isimler arasındadır.

* Aziz Yıldırım nasıl bir başkan? -Aziz Bey ile birlikte Fener çok büyüdü. Büyük yatırımlar yapıldı. Aziz Bey Fenerbahçe ile yatıp kalkar. Hayatında daha önemli bir şey yoktur. En önem verdiğim ve beğendiğim özelliği dürüstlüğü, söylediği sözün arkasında durmasıdır.

* Kulüp ailesinden bile önce gelirmiş. -Hakikaten öyle. İnanılmaz takdir ediyorum. Ben yapamazdım. Günün 24 saatini Fener ile geçiriyor. Biz de ona elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz. Ama inanın her işi o yapıyor aslında.

* Yıldırım, çalışması kolay biri mi? -Onu iyi tanırsanız, onunla neyi ne yapacağınızı iyi bilirseniz çok kolay. Yoksa değil. Aziz Bey çok uzun zamandır arkadaşım, onun huyunu suyunu, meselelere bakış açısını iyi biliyorum o yüzden biz hiç problem yaşamadık.

* Ali Koç'un kulübe katkısı oldu mu? -Ali Koç'un gelişiyle birlikte basınla ilişkilerimiz hızla düzeldi. Çok başarılı bir isim.

* "Bir işadamı olarak beni en çok barajlar heyecanlandırıyor" demiştiniz. Peki ya Roberto Carlos'u almak? Heyecan verici değil mi? -Tabii ki öyle. Yabancı basına bakarsanız özellikle tanıtım konusunda ne kadar iyi bir iş yaptığımız ortaya çıkar. Bu transferle markalaşmada önemli bir adım atıldı.

* Yöneticilerin uğurları ünlüdür. Carlos için de uğur yaptınız mı? -Yapmaz mıyız? Carlos bizi Real Madrid'in şampiyonluk maçına davet etti. Ali Yıldırım, Murat Özaydınlı ve ben özel locada ağırlandık. Real Madrid 1-0 mağlup duruma düşünce uğurlara başladık. Biz istiyoruz ki galip gelsin.

* Neler yaptınız ? -Ali Yıldırım'a dedim ki "Hadi uğurları tatbik edelim." Ali saçını ıslattı, saçları ortadan ayırdı, ben dualara başladım. Okuyor üflüyoruz ama bir türlü gol gelmiyor. 65. dakikada "Hadi bakalım yer değiştirelim" dedik. Kulübün yetkilileri, arkada oturan misafirler şaşırdı. Biz uğur yapıyoruz dedik açıkladık. Üç dakika sonra hakikaten goller yağmaya başladı.

* Ya uğurlu kıyafetler? -Ben değil ama yöneticilerin bir bölümü maçlara hep aynı kıyafetle gelir. Aynı kapıdan girer aynı kapıdan çıkarız. Maçlarda erkekler çocuklaşıyor değil mi?