kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Kolay kek

Malzemeler
*
4 adet yumurta
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı pirinç unu
* 250 gram margarin
* 2 çay kaşığı limon tuzu
* 1 adet limonun suyu
* 100 gram beyaz çikolata
* 1 çorba kaşığı margarin
* 3 çorba kaşığı limon suyu
* 1 adet limon kabuğu rendesi
Kek hamuru için, yumurtaları ve toz şekeri karıştırın. Şeker eriyince kabartma tozunu, unu ve pirinç ununu ekleyin. 250 gram margarini eritip malzemelerle karıştırın. Son olarak içinde limon tuzunu erittiğiniz limon suyunu da ilave edin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Keki 150 derecelik fırında bir saat kadar pişirin. Piştikten sonra kalıbından çıkarıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta beyaz çikolata, margarin ve limon suyunu porselen veya cam bir kaseye koyun. İçi sıcak su dolu bir tencereye oturtup ocağa koyun. Margarin ve çikolata eridikten sonra, limon kabuğu rendesini karıştırın. Hazırladığınız çikolatalı sosu; kekin üzerine dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tavuklu sandviç
Malzemeler
*
1 bütün küçük tavuk ya da 4 tavuk göğsü
* 250 gram dondurulmuş ıspanak
* 4 dilim tost ekmeği
* Margarin
* Sıvı yağ
* 1 fincan un
* 1 tatlı kaşığı margarin
* 1 yumurta
* 1 su bardağı süt veya su
Tavuğu suda haşlayın. Suyun tavukların hemen üstünde ve tencerenin kapağının kapalı olması gerekir. Haşlanan tavuğu tavuk suyunun içinde soğumaya bırakın. Soğuyan tavukları kemiklerinden ayırıp iri halde dilimleyin. Dondurulmuş ıspanağı bir miktar yağda öldürün. Margarin ve sıvı yağ ile yağlanmış tavada ekmeklerin her iki tarafını da kızartın. Ispanağı ekmeklerin üzerine yaydıktan sonra onun üzerine de dilimlediğiniz tavuğu yerleştirin. Üzerine beşamel sosu dökerek 225 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Beşamel sosu yapmak için bir tencerede yağı eritin. Unu azar azar ve karıştırarak ekleyin. Kavrulunca süt veya su ekleyip karıştırmaya devam edin. Koyulaşınca ateşten alıp bir kapta çırptığımız yumurta sarısını karıştırın.

Dil peynirli börek
Malzemeler
*
1 paket dil peyniri
* 2 yufka
* 3 adet yumurta
* 500 gram süt
* Susam veya çörek otu
Yufkaları üçgen biçiminde sekiz parçaya bölün. Bu arada, bir paket dil peynirini yarım santim kalınlığında dilimlere ayırın. Dil peynirini eşit oranda böldüğünüz yufkalara sigara böreği sarar gibi sarın. Isıya dayanıklı bir kaba ortasından başlayarak kol böreği yapar gibi yufkaları döşeyin. Bu arada üç yumurtayı ve yarım kilo sütü ayrı bir kapta karıştırın. Isıya dayanıklı kaba döşemiş olduğunuz böreğin üzerine, fırına vermeden önce yumurtalı sütlü karışımı dökün. En son olarak arzuya göre sumak veya çörek otu serperek fırına sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak bir şekilde servis yapın.