kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
23’Ü TUTUKLANDI 17 adrese eşzamanlı olarak yapılan Son Nokta operasyonunda 23 kişi tutuklandı. Mahkemede açılan dava sürerken çetenin 2 bin dolar karşılığında cezaevine cep telefonu soktuğu belirlendi. Özellikle Soner Şengüler (solda) ve Hasan Derya Soy dinlemeye takılan isimlerdi...

Cezaevine 'ezin' talimatı

Veli SARIBOĞA/MERKEZ
"Son Nokta" operasyonuyla yakalanan silahlı uyuşturucu çetesinin Bayrampaşa Cezaevi'ne sızdığı tespit edildi..
İstanbul'da 9 ilçede 17 adrese eşzamanlı olarak yapılan ve polisin gözaltına aldığı 28 kişiden 23'ünün tutuklandığı operasyonla çökertilen çetenin teknik takipler sonucunda Bayrampaşa Cezaevi'ne de sızdığı ortaya çıktı. Çetenin 2 bin dolar karşılığında cezaevine soktuğu cep telefonuyla üyeleriyle konuştuğu belirlendi. Ortaköy'deki Şah İşkembe Salonu'nun eski işletmecisi Hasan Derya Soy'un da Bayrampaşa Cezaevi'ndeki çete üyeleriyle cep telefonuyla konuştuğu belirlenirken, "dostum" dediği bir kişiye koğuşta ters davranan başka birisi için "Hücreye atıp ezsinler" sözü dikkat çekiyor.

GARDİYANLAR SERBEST
Telefonla konuşulmasının ortaya çıkması üzerine Bayrampaşa Cezaevi'nde görevli 4 infaz memuru gözaltına alınarak İstanbul Adliyesi'ne çıkarıldı. Ardından da görevini kötüye kullanmak ve rüşvet almak suçlamasıyla görevsizlik kararı verilerek Eyüp Adliyesi'ne gönderildi. Dışarıdaki çete üyeleriyle cezaevindekiler arasında telefonla aracılık yaptığı belirtilen gardiyan Faruk B. ve 3 arkadaşı ifadeleri alınıp serbest bırakıldı.