kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal DTP'lileri görmezden geldi

DTP'li Ahmet Türk'ün, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanına giderek elini sıkması, gözleri CHP lideri Baykal'a çevirdi. Baykal, Genel Kurul'a Türk ve Bahçeli'nin oturduğu sıralara açılan kapıdan girdi. Baykal, önce DTP sıralarının yanından geçti. Baykal'ın Türk ve diğer DTP'lileri, görmezden geldiği görüldü.

BAHÇELİ İLE SONRA
Baykal, Türk'ten bir sıra sonra oturan Bahçeli'nin de önünden geçmesine rağmen ne selam verdi, ne de elini sıktı. Ancak Baykal, yemin ettikten sonra kulis kapısında karşılaştığı Bahçeli ile tokalaşarak, hal hatır sordu.

GÖSTERMELİK OLMASIN
Baykal, tokalaşmayı şöyle değerlendirdi: "Varolan kuşkuları, tereddütleri en kısa zamanda aşmak gerekir. Güvenle bütünlüğü hissedilmeli. Devletin kurumları bir milli temsil tablosu içinde olmalı. Bu olay göstermelik bir olay olmamalı. İçtenlikle hepimizin sahiplenmesi gerekir. DTP'lilerin bu tavırlarının önemi yok. Önemli olan terör karşısındaki duruşlarıdır." Başbakan Erdoğan ise Türk ve Bahçeli'nin tokalaşmasını yorumlarken, "Temennimiz odur ki Türkiye, daha ileri bir demokrasiyi, Meclis çatısı altında yaşasın. Özellikle bölücü terör örgütü noktasındaki hassasiyeti, parlamentodaki partilerimizin ortak olarak göstermesi lazım" dedi.