kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Oktay Özdemir İdris Akdoğan

Sosyal sorumlulukla cirosunu üçe katladı

EBRU ERDOĞAN
Wenice Kids'in üreticisi Kuşam Tekstil, engelliler için geliştirdiği koleksiyon ve alışverişte kurumlara bağış aktarılan 4 renk projesiyle cirosunu bir yılda 30 milyon Euro'ya yükseltti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sosyal sorumlulukla cirosunu üçe katladı
Kuşam Tekstil, Wenice Kids markasıyla üretip sattığı çocuk kıyafetleriyle bir yılda cirosunu üçe katlayarak 10 milyon Euro'dan 30 milyon Euro'ya çıkardı. Kuşam Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı İdris Akdoğan, hem dünyada hem de Türkiye'de, çocuklara yönelik kampanyalarının, başarılarında büyük rol oynadığını belirterek, gelecek yıl da büyümeye devam edeceklerini, cirolarını 75 milyon Euro'ya çıkaracaklarını söyledi. Türkiye'de ilk defa engelli çocuklar için bir koleksiyon hazırladıklarını dile getiren Akdoğan, "Bu koleksiyon, fiziksel hareketi olmayan çocuklar için yandan boydan boya açılan pantolonlar ve tişörtlerden oluşuyor. Görme özürlüler için yapılan etiketlere dokunarak ürünlerin rengi ya da bedeni anlaşılabilecek" dedi.

SU TASARRUFLU ÜRÜN
Dünyadaki ilk küresel ısınma laboratuarını kurduklarını anlatan Genel Müdür Oktay Özdemir de yaptıkları çalışmayla, kirlendiğinde daha az suyla yıkanabilen ve daha az enerji kullanılarak ütülenebilecek ürün üretmeyi hedeflediklerini kaydetti. Prematüre bebekler için -1,-2 yaş koleksiyonu yaptıklarını dile getiren Özdemir, şöyle konuştu: "Yeni ürünler üzerinde düşündüğümüz bir sağlık etiketi çalışması var. Yeşil renkte olacak etiket, yıkandıkça kırmızıya dönüşecek. Böylece anneler, ürünün ömrünün dolduğunu anlayabilecek." Özdemir, Türkiye'de üretilmiş eski ürünle gelenlere, yeni ürünü yüzde 50 indirimli verdiklerini ifade ederek, "Türkiye'de uygulamaya başlattığımız 4 renk kampanyamızı, kış sezonundan itibaren Ukrayna'da da uygulamaya başlıyoruz. Türkiye'de kırmızı etiketli ürün aldığınızda Kızılay'a bağışta bulunulurken bu, Ukrayna'da Kızılhaç'a gidecek. Yine mavi etiketli ürünlerle Türkiye'de Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağış yapılırken bu Ukrayna'da Çernobil'den etkilenecek çocuklar için olacak. Yeşil yine küresel ısınma ve çevreye, beyazsa engelli çocuklara gidecek" diye konuştu.

ISO'YA ALTERNATİF
7 yıl önce ortaya çıkan Wenice Kids'in piyasadaki kriterleri kesinlikle uygulamadığını anlatan Özdemir, şirketlerinde "Türk Kalite Sistemi" adı verdikleri ISO'ya alternatif bir sistem geliştirdiklerini anlatarak bu sayede çalışanların üretime entegresini kolaylaştırdıklarını söyledi. Tüm çalışanların maaşlarının yüzde 20'sine kadar prim aldıklarını ifade eden Özdemir, "Verilen hedef tutturulmuşsa maaşın yüzde 20'sini, hedefin yüzde 95'i gerçekleşmişse maaşın yüzde 15'ini, yüzde 90'ı gerçekleşmişse maaşın yüzde 10'unu, yüzde 85'i gerçekleşmişse de maaşın yüzde 5'ini prim olarak veriyoruz" dedi.