kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ankara'da kalabalık bir grup tarafında karşılanan Ufuk Uras, ilk önce ÖDP Genel Merkezi'ne gitti. Daha sonra yine kalabalık eşliğinde Güven Park'a gelen Uras, burada kısa bir konuşma yaptı ve "Artık Meclis'te emek düşmanlarına karşı bir irade var" dedi.

Uras: Ne mutlu solcuyum diyene

İlk yeminini kendisini Meclis'e yolcu eden kalabalık karşısında "Ne mutlu devrimciyim diyene" sözleriyle yapan Ufuk Uras, "Artık Meclis'te emek düşmanlarına karşı bir irade var" diye konuştu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Uras: Ne mutlu solcuyum diyene
M. Ali Aybar'dan 38 yıl sonra Meclis'e giren ilk sosyalist vekil olan Ufuk Uras'ın Ankara'da ilk günü, diğer vekillerden farklı geçti. Yemin töreni için önceki gece İstanbul'dan trenle geldiği Ankara'da kalabalık bir grup tarafından karşılanan Uras için, ÖDP Genel Merkez önünde davulzurna eşliğinde halay çekildi. Daha sonra kalabalıkla birlikte Meclis'e doğru yürüyen İstanbul Bağımsız Milletvekili, eski ÖDP Genel Başkanı Uras, ilk yeminini Kızılay Güvenpark'ta etti. Uras, "Ne mutlu solcuyum diyene" dedi. Güvenpark'ta "Meclis'e Ufuk geldi", "Yaşasın aşk, devrim ve sosyalizm" sloganları arasında konuşan Uras, "Barajı deldik, tünel kazarak buraya geldik" dedi. Bağımsız milletvekili Ufuk Uras, artık "çetelere, emek ve kadın düşmanlarına karşı bir iradenin" Meclis'te olduğunu belirtti.

ÜÇ KARANFİL
Meclis'te iş bitiren milletvekillerini teşhir etmek için bir ayağının sokakta bir ayağının da parlamentoda olacağını belirten Uras, ilk yeminini burada etti: "Ne mutlu solcuyum diyene, ne mutlu devrimciyim demokratım diyene, ne mutlu sosyalistim diyene." Konuşma sırasında elinde 3 karanfil tutan Uras'ın, "Elimde tuttuğum üç karanfilin sahipleri bizimle olsun" sözleri üzerine ise kalabalık, "Mahir, Hüseyin, Ulaş, kurtuluşa kadar savaş" sloganı attı. Uras konuşmasını, "inadına devrim, inadına aşk, inadına sosyalizm yoldaşlar" diyerek bitirdi.
Haberin fotoğrafları