kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAMİMİ TOKALAŞMA.... Seçim meydanlarındaki gergin atmosferi bir anda bitiren görüntü Meclis Genel Kurulu'ndan dünyaya böyle yansıdı. Meclis'te yan yana sıraları paylaşan MHP ve DTP'liler samimi bir şekilde tokalaşarak birbirlerine başarı diledi.

Türkiye'nin özlediği tablo

Meclis'te ilk MHP-DTP karşılaşması sıcak geçti. DTP'li Ahmet Türk, yemin töreni öncesi arkadaşları ile birlikte Meclis'teki sıra komşusu MHP lideri Devlet Bahçeli'nin elini sıktı Kürtçe yemin beklentisi de boşa çıktı. DTP'li vekillerden ilk kürsüye çıkan Ayla Akat Ata'nın "Türkçe" yaptığı yemini MHP lideri Bahçeli de alkışladı ..
Ankara - Meclis'in iki uç partisi MHP ile DTP'nin Genel Kurul'daki karşılaşması, seçim meydanlarındaki beklentinin aksine son derece sıcak geçti. Meclis'teki yemin töreninin başlamasından az önce DTP'li Ahmet Türk, Genel Kurul'da 5 yıl boyunca yan yana oturacakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına giderek elini sıktı. Tarihi tokalaşma sırasında Bahçeli'nin çok az rastlanan gülümsemesinin yüzüne yayıldığı görüldü. Böylece kamuoyuna ilk verilen mesaj "Gerginlik istemiyoruz" oldu. Ahmet Türk, el sıkışmalarını "Fikirlerimiz ayrı olabilir ama aynı çatının altında yaşayacağız " şeklinde değerlendirdi. TBMM Genel Kurulu, 22 Temmuz seçimlerinin ardından, yaklaşık 2 ay aradan sonra dün saat 15.00'te toplandı. Milletvekili yemin töreni 10 saat sürdü. Genel Kurul'a ilk gelen lider Devlet Bahçeli oldu. Birkaç saniye sonra ise Ahmet Türk içeri girip, DTP'ye ayrılan sıraların en önüne oturdu ve çevresine bakındı. Türk, kısa bir süre sonra yerinden kalktı ve Bahçeli'ye doğru yürüdü. Türk'e DTP'li Sırrı Sakık, Aysel Tuğluk da eşlik etti. Bahçeli'nin yanına gelen Türk, elini sıktı. Tokalaşmanın son denece sıcak olduğu görüldü. Tuğluk, Sakık ve diğer DTP'liler de Bahçeli'nin yanı sıra ön sıralarda oturan MHP'lilerle tokalaştı. Ahmet Türk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaşmasıyla ilgili olarak "Fikirlerimiz farklı olabilir ama aynı çatının altında çalışacağız. Medeni insanlarız, ilişkilerimiz olacak'' dedi. Daha önce Meclis'te MHP'li milletvekilleriyle tatsızlık yaşanacağı yönündeki yorumların hatırlatılması üzerine Türk, bu tür iddiaların basın tarafından yaratıldığını ileri sürdü.

"YUMRUK AÇTIK"
Türk, kafalarından geçmeyen şeylerin yazılıp çizildiğini ifade ederek, gazetecilerin kendilerine gösterdikleri ilgiden de rahatsız olduklarını söyledi. DTP'li Sırrı Sakık, tarihi Bahçeli- Türk tokalaşma fotoğrafı için, "Sıkılmış yumrukları açmamız gerekiyordu onu açtık" dedi. "Biz medeni insanlarız" diyen Sakık, uygar bir adım attıklarını ve bundan sonra da yola böyle devam edileceğini söyledi. Sakık, "Başbakan'ın yapması gereken bir şeydi. Biz yaptık, Bahçeli yaptı. Bu Meclis'te olgun davranılacak" dedi. Törenin ardından Meclis, 9 Ağustos'ta Meclis Başkanı'nın seçimi için toplanacak.
Haberin fotoğrafları