kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Abdullah Gül, dün Meclis'te yemin etti.

Abdullah Gül: Önce bir milletvekili olalım da...

Abdullah Gül yemin töreni öncesi Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını koyup koymayacağını soran gazetecilere yanıtı verdi: Önce yemin edelim..
Başkentte cuma namazı çıkışı vatandaş sandığı gazetecinin "Adaylığınız devam ediyor mu" sorusuna "Etmez olur mu" karşılığı veren Dışişleri Bakanı Gül, Meclis'teki yemin töreninde ise "Önce bir yemin edelim, milletvekili olalım'' dedi. 23'üncü dönem, milletvekillerinin yemin töreniyle resmen başlarken özellikle gazeteciler, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Çankaya adaylığı için yoğunlaştı. Gül, Meclis'te gazetecilerin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olarak, "Ne zaman açıklama yapacaksınız?'' sorusuna, ''Dur bakalım... Önce bir yemin edelim, milletvekili olalım'' yanıtı vermekle yetindi.

KAPUSUZ'DAN DESTEK
AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz da, gazetecilerle sohbeti sırasında Çankaya konusundaki ısrarla soruları üzerine gazetecilere "Siz Abdullah Gül'ün yerinde olsanız ne karar verirdiniz? Başbakan olsaydınız ne yapardınız?'' sorularını yöneltti. Kapusuz, aldığı cevaplardan sonra şunları söyledi: Gül de herhalde adaylığını devam ettirir. Halka rağmen siyaset yapılmaz. CHP, Abdulhah Gül'e geri adım attırıp, kendilerine nefes borusu açmak isteyebilir. Onun için Gül'ün aday olmamasında ısrarcı olabilirler. Kendi partilileri bile bunu doğru bulmaz." Bir gazetedeki karikatürde, güreş sonucu Baykal'ın tuş olmasına rağmen "uzlaşma'' dediğini anlatan Kapusuz, "Mecliste, parçalanmış, bölünmüş değil de güçlü bir muhalefet istiyoruz. Güçlü devlet, güçlü ordu, güçlü demokrasi, güçlü ekonomi istiyoruz. Bu, hem Türkiye için hem de bulunduğumuz bölge ve dünya için vazgeçilmezdir" dedi.