kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

CHP önünde 'istifa et' eylemi
CHP yönetiminin istifasını isteyen muhalif gruplar, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde dün protesto eylemi yaptı. Sabah saatlerinden itibaren İstanbul Şişhane'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde, aralarında görme engellilerin de bulunduğu yaklaşık 300 kişi toplandı. CHP Genel Başkanı Baykal aleyhine slogan atan grup adına eski CHP İl Başkanları'ndan Mehmetali Oğuş, bir açıklama yaptı. Başkanlık binasında bulunan partililerin sessizce izlediği protesto olaysız sona erdi.

DTP'den alternatif anayasa taslağı

Meclis'e bağımsız milletvekilleri ile giren DTP, alternatif sivil anayasa için kolları sıvadı. DTP, AKP'nin "Yüksek Askeri Şura ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu kararlarının yargı denetimine açılması, cumhurbaşkanının yetkilerinin azaltılması, YÖK'ün kaldırılmasını" öngören taslağına "demokratikleşme ve AB yasalarına uyum" ekseninde destek verecek. DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, parti programının ardından hazırlanacak taslakla sivil anayasa konusunda destek vereceklerini söyledi.

Erdoğan'a köşkten kabine daveti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yüzde 46.7 oy alarak 22 Temmuz seçimlerinden galip çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan'ı, 60'ıncı Cumhuriyet hükümetini kurmakla görevlendirmek üzere Çankaya Köşkü'ne davet etti. Çankaya Köşkü, Başbakan Erdoğan'a pazartesi günü saat 16.30 için randevu verdi. Başbakan Erdoğan da belirleyeceği kabine listesini Cumhurbaşkanı'nın onayına sunacak. Anayasa gereği Başbakan Erdoğan'ın TBMM Başkanı ve Başkanlık Divanı üyeleri belirlendikten sonra hükümeti kurmak ve güvenoyu almak için 45 gün süresi bulunuyor.