kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN

Aspat, Sanat'ın adresi oldu

Şu anda Bodrum'da olanlar ile Bodrum'a yolu düşecek olanlar resim ve heykel konusuna ilgi duyuyorlarsa onlara bir önerim var. Dünya uygarlıklarının beşiği Ege medeniyetlerinin tanığı olan kültür dokusu içinde çağdaş sanatçılar, Ankara'lı işadamı Murat Balkan'ın katkıları ile, Bodrum Aspat Beach'ı açık hava resim ve heykel müzesine dönüştürmüş.
Bodrum'un sanat ve kültür merkezi Aspat' ta, Heykel ve Resim sanatçıları 27 Temmuz 11 Ağustos tarihleri arasında Termera Resort-Aspat Solida Beach'de bir atölye ortamında sanat yapıtlarını topluma sunmaya devam ediyor.
Beş yıldan bu yana Her yıl 6 heykeltıraş ve 6 ressamın katılımıyla gerçekleşen çalışmalar beşinci yılına ulaşırken bu süreç içinde gerçekleşen etkinliklerde yapılan 30 heykel ve 60 resim Aspat Çağdaş Sanat Müzesinin sanat yapıtlarını oluşturmuş.
Türk resim sanatının ünlü ustaları ve farklı ülkelerden gelen sanatçıların ortak bir atölye ortamında buluşmları bu etkinliğe Uluslararsı bir boyut kazandırmanın yanısırai sanatın ortak duyarlığının yarattığı evrensel dilin göstergelerini de bünyasinde toplamkatadır.
Ege'nin mavi sularının kıyısı Aspat dağının eteği Aspat Beachte çağdaş sanatın kalıcı izleri açık hava müzesine dönüşen bir ortamda halkın izlenimine sunulmuştur. Beş yıldan bu yana yılda bir Bodrum Aspat Beach'te açık hava resim ve heykel müzesini bu yılda büyük bir zevkle izledim 11 Ağustos 2007 tarihine kadar sürecek olan 5. Uluslararası Taş Heykel ve Resim Sempozyumuna Heykel dalında Prof. Azade Köker, Prof.Meriç Hızal, Prof.Remzi Savaş, Prof.Osman Dinç, Prof. Yoshimi Hashimoto, Prof.Susannne Specht katılırken, resim dalında da Prof. Hüsamettin Koçan, Prof. Halil Akdeniz, Nadide Akdeniz, Prof. Zekai Ormancı, Prof.Veysel Günay ve Prof. Zefer Gençaydın yer alıyor.