kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Milletvekili Akgül maaşını bağışladı

ANKA
Yeni Haber
AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, son üç aylık milletvekili maaşını mütevelli heyeti başkanı olduğu Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'na bağışladığını açıkladı. Akgül, yaptığı bağışın mikro kredi alan kadınlar için sermaye olarak kullanılacağını taahhüt etti.

Akgül yaptığı yazılı açıklamada, Temmuz ayında aldığı 22'inci dönem son milletvekili maaşı olan 24 bin 400 YTL'yi Ankara, Diyarbakır, Batman, Mardin, Yozgat ve Zonguldak illerinin valilikleri, Grameen Trust ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfının ortaklaşa yürüttüğü ve yoksullara mikrokredi veren Türkiye Grameen Mikrokredi Projesinde kullanılmak üzere bağışladığını açıkladı.

Vakıf faaliyetlerinin asla menfaat elde etmek amacıyla yapılmaması gerektiğini belirten Akgül, "Türkiye İsrafı Önleme Vakfı bünyesinde maaşlı olarak hiçbir personel istihdam edilmemektedir. Projeyi yürüten bütün personel, Türkiye Grameen Mikrokredi Projesinin uygulandığı illerdeki mikrokredi şubelerinde istihdam edilmektedir. Türkiye İsrafı Önleme Vakfının kurucuları, mütevelli heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, denetim kurulu üyeleri, genel sekreteri ve sekreterya hizmetlerini yürüten bütün kişiler, bu görevlerini gönüllü olarak yapmaktadırlar. Vakfın kurulduğu 1998 yılından bugüne kadar vakıftan her ne ad altında olursa olsun tek kuruş almamışlardır ve almamaktadırlar" dedi.

Akgül, Türkiye Grameen Mikrokredi Projesine aktarılan maaşının, mikrokredi alan kadınlar için küçük bir sermaye olarak kullanılacağını da taahhüt etti.

Milletvekillerinin bir haftalık çalışmaları karşılığında üç aylık maaşlarını peşin almaları tartışma konusu olmuş, sekiz milletvekili maaşlarını almayacaklarını açıklamıştı.