kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Kavgayla mı uğraşacağız

CHA
Yeni Haber
Bayburt'ta ki seçim mitinginde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, bağımsızlar ve MHP'nin meclise girmesi halinde kavga etmelerinden endişe duyduğunu söyledi.

Bayburt'ta Saat Kulesi Meydanı'nı dolduran kalabalığa seslenen Erdoğan, ilginç açıklamalarda bulundu. 22 Temmuz'dan sonraki endişesini de dile getiren Başbakan Erdoğan, yeni dönemdeki meclis için şunları söyledi: "Bu bağımsızlar Meclis'e girerse ki öyle görünüyor girecek MHP'nin de girmesi halinde bu iki uç noktaların birbirleriyle kavga etmesinden korkuyorum. Biz bunlarla mı uğraşacağız?"

Türkiye Cumhuriyet'i tarihinde IMF'den en çok borcu Bahçeli, Yılmaz, Ecevit hükümetinin aldığını belirten Erdoğan, "33 milyar dolar IMF'den boç alan bu koalisyon hükümeti sadece 10 milyar dolar ödedi. Geri kalanını ise biz ödedik ve borcu 8.5 milyar dolara indirdik. Onlar borçlanıyor biz ödüyoruz" açıklamasında bulundu.

"Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi" sözünün CHP iktidarını hatırlattığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, Baykal'ın "Fındık 6.5 YTL olacak" sözünü iktidara gelemediği için söylendiğini kaydetti. Erdoğan, "Ekmeği komünist rejimde olduğu gibi karne il veren bir partiye oy verilir mi? Biz şöyle dürüst partiyiz, Atatürk'ün kurduğu partiyiz diyorlar. Ancak Atatürk öldükten sonra Türk Lirası'nın üzerine İsmet İnönü'nün resmi konuluyor" ifadelerini kullandı.

Bayburt'ta son 3.5 yıl içerisinde verilen çalışmalara da değinen Erdoğan, eğitim alanındaki hizmetlerin Bayburt'u ilk 10 a taşıdığını dile getirdi.