kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ABD Büyükelçisi Wilson, İran'la yapılan gaz anlaşmasının çerçevesini öğrenmek için randevu istedi

ABD elçisine randevu Ankara değil Ordu'da

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
ABD Büyükelçisi'nin Enerji Bakanı'yla görüşme isteğine Bakanlık'tan "Seçim için Ordu'da, isterseniz oraya gidebilirsiniz" yanıtı geldi..
Türkiye'yi, enerji dengelerinde avantajlı hale getiren İran'la yapılan gaz anlaşması sonrası ABD yönetiminin tam saha baskısı sürüyor. Anlaşmanın çerçevesini öğrenmek ve ABD'nin hassasiyetini iletmek için Enerji Bakanı Hilmi Güler'den randevu talep eden ABD Büyükelçisi Ross Wilson'a ilginç yanıt verildi: "Sayın Bakan seçim çalışmaları için Ordu'da. Ankara'da olmayacak. İsterseniz Ordu'ya gelebilirsiniz." "Türkmen gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya açılması ve TPAO'nun İran'da doğalgaz arama çalışmalarına katılması" ana başlıklarını içeren mutabakat belgesi, ABD yönetiminin tepkisini çekmişti. Ancak Türkiye bu çıkışlara, "Milli menfaatlerimizin gereğini yaparız" karşılığını verdi. Tam da bu noktada ABD Büyükelçisi'nin görüşmek istediği Enerji Bakanı Hilmi Güler, randevu yeri için seçim bölgesi Ordu'yu gösterdi. ABD Büyükelçiliği'nden henüz bir yanıt gelmediği öğrenildi.

GECE YARISI MODELİ
Wilson'u Ordu'ya davet eden Bakan Güler'in, dün geceyarısı Yunanistan'la elektrik satış anlaşmasını imzalamak için Ankara'ya geldiği öğrenildi. Güler'in, yine bir geceyarısı İran Enerji Bakanı ile mutabakat zaptı imzalamasına dikkati çeken bakanlık yetkilileri, "Büyükelçiye bildirilen adres kendi içinde mesaj içeriyor" dediler.
Haberin fotoğrafları