kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ağar: Terörü bitiremezsem siyaseti bırakırım

Yeni Haber
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Başbakan olduğumda üç ay içinde ekibi değiştirip altı ay içinde bütün terörü kontrol altına alıp bir yıl içinde de Türkiye'de terörden artık kimseyi bahsetmez hale getiremediğimde siyaseti bırakırım'' dedi.

Partisince Isparta Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan DP Genel Başkanı Ağar, terörle mücadelede programı olan tek partinin DP olduğunu savundu.

''Allah izin verirse milletin evinin muhafızlığına geçici olarak geçeceğiz'' diyen Ağar, bu topraklarda doğan, büyüyen, yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanına sahip gençlerin kendi askerine, polisine silah çeker hale gelmesini önlemenin hükümetin görevi olduğunu belirtti.

Mehmet Ağar, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin hiçbir camisinin musalla taşına şehit cenazesi getirmemeyi başarmak, hükümetin temel görevidir. Bu ülkede terörün çıkmaz yol olduğunu görmeyen, hala silahla, bombayla bir şey yapılacağını düşünen varsa açıkça söylüyorum: Silahla gelen silahla gider. Türkiye kardeşlik, şefkat, yardımseverlik, merhamet ve muhabbet içinde Mehmet Ağar'ın başbakanlığında terör sorununu aşacaktır. Isparta meydanından açıkça söylüyorum: Öyle çekilmek falan değil, eğer ben başbakan olduğumda üç ay içinde ekibi değiştirip altı ay içinde bütün terörü kontrol altına alıp bir yıl içinde de Türkiye'de terörden artık kimseyi bahsetmez hale getiremediğimde siyaseti bırakırım.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hiç bilmediği konularda konuştuğunu, ''Mehmet Ağar çalışırken şehit sayısı daha çoktu'' dediğini savunan Ağar, şunları söyledi:

''Ben o zaman Türkiye'nin dağında, mezrasında, ateş hattındaydım. Sen ayrı bir dünyada, İstanbul'da balık tutmakla meşguldün. Sen bu konuları kavrayamazsın. Madem burası bir iddia meydanı, bize büyük iddiaları, merkez sağın hakiki kalesi Isparta'da ortaya koymak düşer. O günün Türkiye'sini hatırlayın. Başbakana da hatırlatıyorum: Sen bugünle o günün arasındaki farkın farkında değilsin. Bir gün haber ver de gelip anlatayım. Türkiye'nin 20-25 ilinde gecede 5-6 ilçe basılırdı. Devlet Karayolları akşam üzerine doğru terör örgütünün kontrolüne geçiyordu. Gazete dağıttırılmıyordu, parti binalarındaki tabelalar indirilmişti. O günlerde işin üstesinden geldik. Zaman zaman şehit sayımız çok olduğunda milletle beraber camilerin içinde, musalla önünde namazımızı kılıp, milletin acısını paylaştık.''

Bir tek camide en ufak bir tepki almadıklarını belirten DYP lideri Ağar, ''Sebebi şudur: Milletin bize büyük bir güveni vardı. O güveni boşa çıkarmadık. Milleti mahcup etmedik'' diye konuştu.

''SİYASETE FUKARA GELİP ZENGİN GİTMEK''

Ülkeyi yönetenlerin sözlerini tutmadıklarını savunan DP lideri Ağar, 25 yıl baş örtüsü diye tutturanların, bugün bundan söz etmediğini çünkü iktidar koltuğunun o kişilere tatlı geldiğini ileri sürdü.

İktidarın zenginleşmeye vesile olamayacağını ifade eden Ağar, ''Siyasette fukara gelip zengin gitme geleneği olamaz. Siyasete şan, şöhret, şeref için gelinir, tarihe ismini yazdırmak için gelinir.

Siyasette helale haram karıştırmak olamaz. Siyaset yoluyla zengin olmayı usul haline getiren bugünkü Hükümetin sonunu bu meydanlar getirecek'' dedi.

Mitingi ön sıralardan izleyen bazı gençlerin ''Tayyip bana da gemi alsana'' diye tempo tutmaları üzerine Mehmet Ağar, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Arka taraftakiler belki duymuyordur. Önlerde gemiciliğe, denizciliğe meraklı bir genç kesim var anlaşılan. 'Bize de gemi gibi bir şey alırsanız biz de eğlenir dururuz' diyorlar. Türkiye'de milletin gücüyle, desteğiyle milletin beklentilerine cevap vermek üzere iktidar olanlar önce ailesine mi, yoksa millete mi baksın? Onun içindir ki bu meydanlarda şahsı için ihale takip edeni bulamazsınız.

Bu meydanlarda şahsi çıkarı için devlet kaynaklarından istifade edeni bulamazsınız. Bu meydanlarda gün gelip siyasetten uzaklaştırıldığında çile çekeni bulabilirsiniz, hapse gideni de bulabilirsiniz.

Zora düştüğünde kendisine getirilen teklifleri reddedeni de bulabilirsiniz, cebindeki son parayı partisinin kirasına ödeyeni de bulabilirsiniz ama onursuz hiç kimseyi bulamazsınız.''

Ağar, kalabalıktan ''Vur vur inlesin, Tayyip dinlesin'' seslerinin yükselmesi üzerine de ''Isparta bir destandır. Isparta Ege'nin, Anadolu'nun, Akdeniz'in, yani DP'nin millet iradesinin yeşerdiği topraklardır'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Isparta mitinginde tek başına iktidar olamazsa siyasetten çekileceğini söylediğini hatırlatan Ağar, şunları kaydetti:''Osmanlı devrinde sadrazamın biri 'Çekileceğim' deyip duruyormuş. O zaman aklı eren biri çıkmış 'Sadrazam hazretleri çekil de kaç okka geldiğini görelim bakalım' demiş. Şimdi geliyorsun, Isparta Meydanı'nda anlatıyorsun, 'Kazanamazsam çekilirim'. Peki millet sana 4,5 yıl iktidar verdi.

Cumhurbaşkanı seçiminde tezvirata dayalı gösterdiğin gayreti fukara çocukların baş örtüsüyle okumasına gösterseydin 4,5 yılda kalkmıştı bu mesele ortadan. Fukara çocuklarının, temiz çocukların, vatanperver çocukların yetişmesi için hayır sahiplerinin ortaya koyduğu kurs binalarını yıkana kadar, git Boğaz'daki kaçak binaları yık.''

Mehmet Ağar, bu sırada meydanı dolduran kalabalığın, ''Türkiye Tayyip'e mezar olacak'' diye bağırması üzerine, ''Bizim ölümle işimiz yok.

Orasını Allah bilir. Ancak biz bunları milletle beraber ıslah edeceğiz. Çünkü yoldan çıktı. Bu meydanlarda milleti tehdit edercesine söylenen sözlerin hiçbir karşılığı yoktur'' dedi.

Isparta Süleyman Demirel Havaalanı'nda kendisini karşılayan konvoyun uzunluğuna inanamadığını, ancak konvoyu miting meydanına sokmamak için onarımın bahane edildiğini belirten ve daha önce geldiğinde de aynısının yapıldığından yakınan Ağar, ''Korkunun ecele faydası yok. Gün gelmiştir'' diye konuştu.

CHP VE MHP'YE ELEŞTİRİ

DP Genel Başkanı Ağar, ''CHP'nin siyaseti kayıkçı kavgasına dönüştürdüğünü'' iddia etti.

Cumhuriyet kavramının seçimlerde kullanılmasının yanlış olduğunu savunan Mehmet Ağar, ''Cumhuriyet sizin partinizin zimmetli malı değil.
Cumhuriyet milletin cumhuriyeti. Cumhuriyet seçime girmiyor, partiniz seçime giriyor, siz kaybedeceksiniz'' dedi.

CHP'nin kendisine bir de kardeş parti (MHP) bulduğunu ve birlikte hükümet modelleri oluşturduklarını öne süren Ağar, birilerinin de bunu köşe yazılarıyla desteklediğini söyledi.

Bu kardeş partinin terörle mücadeleye ne ölçüde destek verdiğinin bilindiğini ifade eden Ağar ''Terörle mücadelede benimle aşık atmaya kalkmasınlar. Benim bu konudaki mücadelemin, tecrübemin, kararlılığımın zekatı size 30 yıl yeter'' diye konuştu.

(AA)