kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın kuruluşunun 87'nci yıldönümü törenle kutlandı.

Sezer de 'Meclis dışı olabilir' dedi

ANKARA
"Yeni cumhurbaşkanı Meclis dışından olabilir" diyen Sezer, siyaseti düşünmediğini söyledi..
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP lideri Deniz Baykal gibi yeni seçilecek cumhurbaşkanının da Meclis dışından olabileceğini söyledi. Türkiye'de iyi yetişmiş çok sayıda kişi bulunduğunu anlatan Sezer, "Meclis içinden veya dışından olabilir. Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet değerlerine bağlı olması önemli" dedi.

Siyasete girmeyecek
Divriği Kültür Vakfı Başkanı Arif Ali Atay ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı Sezer'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Ziyaretten sonra SABAH'a konuşan Atay, beklediklerinden daha samimi, sıcak ve güleryüzlü bir ortamda gerçekleştiğini söylediği görüşmede Sezer'e "2 bin 619 gündür onurumuzsunuz, sizinle iftihar ediyoruz" dediklerini anlattı. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Sezer, Sezer bu konuda düşüncelerini şöyle açıkladı: "Cumhurbaşkanının görev süresi 5+5 yerine 7 yıl olması daha uygun ve verimli olur. Seçilecek cumhurbaşkanı Meclis dışından olabilir. Türkiye'de iyi yetişmiş insan konusunda zengin. Bu nedenle her ikisi de olabilir. Atatürk ilkelerine Cumhuriyet değerlerine bağlı olması önemli." Sezer Türkiye'nin önümüzdeki süreçte yeni bir cumhurbaşkanına kavuşacağını ve bu konuda herkesin pozitif düşünmesini istedi. Sezer, Tokat Turhal Ulutepe Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerini kabulünde, görevinin bitiminde akif siyasete atılması isteğine, "Siyasetten kesinlikle uzak olacağım" yanıtını verdi.

Sezer'e şiir okudu
Görüşme sırasında heyette yer alan Cemal Çelik, İstanbul Çağlayan Meydanı'ndaki Cumhuriyet mitinginden sonra yazdığı şiiri okudu. Cumhurbaşkanı Sezer Laiklik vurgusu taşıyan şiiri çok beğendi.