kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

EP Türkiye pazarından tümüyle çekiliyor

AA
Yeni Haber
Alman elektronik şirketi Electronic Partner (EP), yaklaşık 2 yıl önce girdiği Türkiye pazarından tümüyle çekiliyor.

EP Başkanı Oliver Haubrich, bugün Alman Haber Ajansı'na (DPA) yaptığı açıklamada, Teknosa adlı Türk şirketin, İstanbul, İzmir ve Ankara'daki 4 EP işletmesini satın aldığını, bu işletmeleri gelecek günlerde, çalışanlar dahil olmak üzere devralacağını söyledi.

Satış miktarının Türkiye'de bugüne kadar yaptıkları yatırımlardan çok daha fazla olduğunu ifade eden Haubrich, İstanbul'daki EP merkezinin ise ayrı olarak satılacağını, bu konuda görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Türkiye'de işletme kiralarının büyük ölçüde arttığını, bu nedenle Teknosa'nın yaptığı iyi bir teklifi değerlendirdiklerini belirten Haubrich, EP'nin bu nedenle Türkiye'de bu yıl içinde başka bir işletme daha açmadığını, satışlardan elde edilen gelirler ile yeni yatırımlar yapacaklarını ve çalışmalarını, bugüne kadar faaliyet gösterdikleri diğer ülkeler üzerinde yoğunlaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Türkiye'de 2005 yılının Ekim ayında yatırım yapmaya başlayan EP, Avrupa'da yaklaşık 6 bin bağımsız tüccara elektronik ürün satıyor. EP'nin Düsseldorf kentinde bulunan genel merkezi üzerinden yapılan satışlardan elde edilen gelirler 2006 yılında, 2005 yılına göre yüzde 13,8 oranında artarak yaklaşık 2 milyar avroya yükselmişti.