kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: DTP'ye randevu vermem

Mehmet BONCUK / GAZİANTEP
Başbakan, bağımsız seçilecek DTP'lilerle koalisyon iddialarına yanıt verdi: DTP benden randevu istiyor. 'PKK bir terör örgütüdür' demelidir..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan: DTP'ye randevu vermem
Muhalefet, seçim meydanlarında, "DTP ile nişan yaptılar. Barzani de nikah şahidi olur" diye yüklenirken Başbakan Tayyip Erdoğan, bağımsız seçilecek DTP'lilerle görüşme kapısını kapattı. Şimdiye kadar DTP'nin randevu isteklerini geri çeviren Erdoğan, DTP'lilerin PKK için "Arka bahçemizdir" dediğini hatırlatarak, "Bunu reddetmeliler" dedi.

'Şaibeden kurtulun' çağrısı
Başbakan Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, "DTP'nin, terör örgütü ile bir bağlantısı olduğuna inanıyor musunuz?" sorusu üzerine, "Benim şimdi kalkıp da legal bir örgüt olarak ortaya çıkmış, siyaset yapan bir siyasi parti için şöyle bir şey vardır' demem bir defa yanlış" dedi. DTP'ye "PKK terör örgütünü reddet" çağrısında bulunan Erdoğan şöyle devam etti: "Bir ara 'bizim arka bahçemizdir' diye bir ifade kullandılar. Bunu reddetmelidir, 'PKK, bir terör örgütüdür' demelidir. Bunu demediği sürece DTP bu şaibeyi üzerinde taşıyacaktır. Benden randevu istiyorlar. Vermem. Niye vermem? Bu ifadeyi kullanmadıkça, tam aksine 'arka bahçemiz' dedikçe veremem. Terör örgütüne karşı mücadeleyi birlikte vereceğiz.''

'İlk işimiz sivil anayasa'
Öte yandan Başbakan Erdoğan, Kanat A televizyonuna yaptığı açıklamada seçim sonrası oluşacak parlamentoda yapacakları işlerden birinin 'Sivil Anayasa' olduğunu söyledi. Erdoğan, "Ben daha fazla güç istiyorum, sivil Anayasa istiyorum" dedi.

Bonozedelere son müjde
Erdoğan "Bonozedelerle ilgili Bakanlar Kurulu kararını da imzalayarak Çankaya'ya gönderdiklerini" bildirdi. Kararın onaylanması ve Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra ödeme planının şekilleneceğini ifade eden Erdoğan, bu kapsamda 22 bin civarındaki kişiye yaklaşık 1 milyar 200 milyon YTL ödeneceğini belirtti. Erdoğan bonozedelerin paralarını bir ay içinde olmaya başlayabileceklerini de sözlerine ekledi.