kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Temmuz 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Vekillere SMS'le tehdit

Yeni Haber
Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçiminde vekilleri tehdit konusunda istihbari olarak 'ilginç bilgiler' olduğunu belirterek "Çetelerin himayesi var. Emekli askerden emekli polise, yargı mensubuna, belki muvazzaflardan var. Siyasilerden de yok diyemeyiz" dedi.

Bursa'da 2 kişinin cumhurbaşkanı seçim sürecinde bazı milletvekillerine tehdit mesajı göndermeleri konusunda bunun organize bir iş olup olmadığının sorulmasına karşılık Erdoğan, çete, mafya ile mücadelede ciddi başarılar sağlandığını, bir çok çetenin çökertildiğini dile getirdi. Erdoğan, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü, istihbari olarak gelen ''ilginç bilgiler'' olduğunu bildirdi.

Kanal A'da soruları yanıtlayan Erdoğan, ''çete çıkar karşılığı bu SMS'leri gönderiyor. Oraya kadar takip edebildiniz mi? Var mı böyle bir şey?'' sorusunu yanıtlarken, ''Çalışma devam ediyor. Köküne kadar gideceğiz. Niye olmasın nerelerden neler çıkıyor'' diye konuştu.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yakalan 60 kilo patlayıcıyla ilgili bağlantı olup olmadığı konusunda da 2 olayın farklı olduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Diyoruz ki devlet İtalya'da olduğu gibi bir temiz eller operasyonunu, yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla el ele vermek suretiyle çözsün. Bunu başarmamız lazım. Bunu başardığımız zaman Türkiye'deki güven ortamı çok daha olumlu bir şekilde gelişecektir.Emekli askerinden tut emekli polisine, yargı mensubuna varıncaya kadar falan belki muvazzaflardan da var. Şu anda devletin memur kademelerinde olanlardan da var, yok diyebilir miyiz? Siyasetçilerden bu işe bulaşanlar var yok diyebilir miyiz? Hayır. Ne çıkarsa çıksın. Yasalar bana göre yeterli daha farklı şeyler gerekiyorsa biz onu da yaparız. Biz kesinlikle bunu geri plana atmayız, buna karşı hiç bir zaman da sessiz kalmayız. Hiçbir çete himayesiz değildir. Çetelerin muhakkak himayesi vardır. Küçük veya büyük.''

1 KİŞİ TUTUKLANDI

Bu arada TBMM'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi milletvekillerine ankesörlü telefonlardan tehdit mesajı yolladığı iddiasıyla Bursa'da gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Büro ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Barış A., Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan sorgulamasının ardından tehdit suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Barış A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adliye çıkışında gazetecilerin, "Neden milletvekillerini tehdit ettiniz ? " sorusuna Barış A., "Milletvekillerine gidin sorun" şeklinde cevap verdi.