kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP’lilerden "saat operasyonu"

Yeni Haber
CHP'li Kadıköy Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın Frank Muller marka saatini almak için harekete geçti.

Gürsel, Başbakan Erdoğan'ın talep ettiği 10 bin doları hazırladıklarını söyledi. Tekin, "Biz saati almak için gerekli parayı topladık. Saati alıp, Deniz Baykal'a hediye edeceğiz. Sayın Baykal takar mı takmaz mı bilmem ama o da bir gencimize hediye edebilir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasındaki "saat" polemiği farklı bir boyut kazandı. Erdoğan'a tepki gösteren bazı CHP'liler, saati almak için harekete geçti. CHP'li Kadıköy Belediyesi'nin eski Başkan Yardımcılarından Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın, "Sayın Baykal, getir 10 bin dolar saati sana vereyim" sözlerine tepki gösterirken, saati almak için harekete geçtiklerini söyledi. Tekin, yaptığı açıklamada, "CHP tabanındaki arkadaşlarla para topladık. Para hazır. Başbakan evet derse 10 bin doları vereceği hesaba yatıracağız. Yalnız, saati vermeyi garanti edecek" dedi.

Erdoğan'ın kullandığı Frank Muller marka saatin, firma yetkililerinden aldıkları bilgiye göre en kötü koşullarla 30 bin Euro değerinde olduğunu ifade eden Tekin, şöyle dedi:

"Bizim Genel Başkanımızın marka derdi olmadığı için olmadığı için biz alalım dedik. Başbakanın istediği parayı topladık. Para hazır. Sayın Başbakan hesap numarası versin oraya parayı yatıracağız. Ancak bize saati vermeyi garanti etmeleri lazım. Saati aldıktan sonra Sayın Baykal'a hediye edeceğiz. Ama takar mı takmaz mı onu bilemeyiz. Sayın Baykal da gençlik kollarından bir gence hediye edebilir o saati."

(ANKA)