kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Baykal ülke yönetmesini bilmez

Yeni Haber
Erdoğan: "Baykal ülke yönetmesini bilmez, hayatında iki koyun gütmemiş ki. CHP'nin kalesi Edirne'de Baykal Ve Cem Uzan'a yüklendi ..
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, MHP, DSP ve ANAP iktidarında 22 bankanın hortumlandığını belirterek, "40 milyar dolar 22 banka vasıtasıyla hortumlanarak götürülürken niçin sayın Bahçeli'nin sesi çıkmadı, DSP'nin de sesi çıkmadı. Yılmaz'ın da sesi çıkmadı. Neden, çünkü bunlara göz yumdular" dedi.

Erdoğan, CHP'nin kalesi Edirne'de Baykal ve Cem Uzan'a yüklendi. Baykal'ı iftira ve kriz uzmanı, Bahçeli'yi ise kavga uzmanı olarak niteleyen Erdoğan, "Madem baban kardeşin doğru, niye kaçak. Gelsinler yargılansınlar. Niye gelemiyorlar. İmarzedelere biz 9 katrilyon ödedik. Sen önce gel şu 9 katrilyonu öde de biz o zaman mazotu nasıl indireceksin anlayalım. Milletin kesesinden zenginlik olur mu?" şeklinde konuştu.

Bahçeli döneminde 33 milyar dolar IMF'den borç alındığını söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eğer bize bu borcu verirseniz, size minnettar kalırız diyor. 10 milyar doları ödediler, bize 23,5 milyar dolar borç bıraktılar. Şimdi 8,5 milyar dolar borç var. 17 ve 18. stand by anlaşmasını Bahçeli ve ortakları imzaladı. 3,5 seneye 2 anlaşma sığdırdı, biz 5 seneye bir tane sığdırdık. Demek ki daha ucuza borçlanıyorum. Bahçeli ve ortakları yüzde 63.3 faizle borçlanıyordu, biz yüzde 18'le borçlanıyoruz. Baykal, Tayyip'in karnesinde bizim borçlanma faizimizi yüzde 19 küsur olarak gösteriyor. Reel faizin ne olduğunu da bilmiyor. Senin kılavuzun kim biliyorum. Türkiye'de reel faiz yüzde 10'un altındadır. Battıkça batıyor. Milletim bunu görsün. Dürüst davranmayan, iftiralar üzerine kurulu bir kampanya yürütüyor. Türkiye'nin borcunun 403 milyar dolar olduğunu söylüyor. Türkiye'yi hamuduyla götürmek isteyenlere müsaade edemeyiz. Tüy bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyiz."

"Baykal ülke yönetmesini bilmez. Hayatında iki koyun gütmedin" diyen Erdoğan, "Başbakan yardımcısıyken enflasyon yüzde 76'dıydı. Benim Edirne'de CHP'ye oy vermeye hazırlanan kardeşim, başını iki elinin arasına alıp düşünmeyecek misin? Biz yüzde 8.6'ya düşürdük bunu. Yüzde 30'la devraldık. Baykal ülke yönetmesini bilmez. Hayatında iki koyun gütmedin. Bu işi yapamazsın. Baykal Enerji bakanlığı da yaptı. Aday olduğu Antalya'da Korkuteli'nden bir çiftçi bana bu mazot karnesini verdi. Baykal da mazotçular kafilesine katıldı. Şimdi ben bu mazotu düşüreceğim diyor. Mazot bulamıyordun, çünkü dışarıda itibarın yoktu, kredibiliten yoktu. Bunlar geldikleri zaman bereket gider. Bu mazotçulara, hortumculara 22 Temmuzda karneciye ipçiye, mazotçuya oy yok diyor vatandaşım, mesele bu. Karanlık günler geride kaldı. Elimdeki 1946 CHP'nin ekmek karnesi, şimdi çıkmış meydanlara diyor ki bak artık benim vatandaşım yeşil kartla hastaneye gitmeyecek, nüfus kağıdıyla gidecek diyor. Senin işin neye benzer biliyor musun, eşeğin gözüne yeşil gözlük takıp samanı yeşil çimen diye yedirmeye benzer." diye konuştu.

Yunanistan'a çıkış kapısı olan Pazarkule Sınır Kapısı'nı en kısa zamanda ticarete açacağı sözünü veren Erdoğan, şöyle devam etti: "Budur ülkesini sevmek. Milliyetçilik budur. Sayın Bahçeli sen niye yapmadın? Başbakan yardımcısıyken Edirne'ye kaç kere geldin. Maskeli cumhuriyetiçiler değil, gerçek cumhuriyetçiler olarak bunu biz yaptık. Çünkü biz cumhurun içinden çıktık, halkın sofrasından geldik buralara. Bütün bunları bu mirasyediler yapmadı, siz yaptınız. Tüm bu yolları AK Parti'yi iktidara taşıyarak siz yaptınız. Görüyorum ki kararınızı vermişsiniz. AK Parti'yle devam kararınız hayırlı olsun. Yapacak çok işimiz var. Onlar başlama noktasında, biz devam noktasındayız, farkımız bu. İstikrarı, güveni sağladık. Yıllık küresel sermaye girişi yılda 1 milyar dolardı. Bizimle 20 milyar dolara çıktı. Biz onlara 20 kat fark atmışız. Bu o demektir. Hepsini al bir kenara koy. Ekonomik dengeleri sağladık. Şimdi işsizliği en aza indirmek için çalışacağız. İşsizlik düşmeye başladı 10.3'tü işsizlik. 2,5 miyon işsizlik arttı diyor. Eline, diline dursun. şimdi 9.9. kaç kişi iş buldu. 2.4 milyon insan şu anda iş sahibi oldu Türkiye'de. Ben resmi rakamlarla konuşuyorum. Baykal sen kimin rakamıyla konuşuyorsun. Şurada bir birlik var. Sizin ürünlerinizi alan, izsin birliğiniz. Ama bana bir rapor geldi. Yönetim kurulu kararıyla 17 milyar aylık maaşı. Doğruysa bu bir felaket. Ben bir başbakan olarak tüm harcırahlarımla 8 -9 milyar maaş alıyorum. Beyefendi 17 milyar alıyor. Benim milletvekilimin cebine giren para 6,5 milyar. Onlar sadece politika yapıp az verdi diyor. Ama benim halkım gereken cevabı veriyor."

Meclis'te muhalefet görevini bilemeyip gelmeyenler olduğunu ifade eden Erdoğan, Baykal'ı şu sözlerle eleştirdi: "Baykal diyor ki bu başbakan uzlaşmaz. Onun kitabında uzlaşma yoktur. Edirne'de kimseye bir şey söyleme ihtiyacı duymuyorlar. Milletin oylarının çantada keklik olmadığını göstereceksiniz. Eminim bir tek oyunuzu zayi etmeyeceksiniz. Türkiye'nin kalbini saat gibi çalıştıranları tekrar tek başına iktdara getireceksiniz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclisi bırakıp kaçıp gittiler. Hadi halka gidelim dedik, kaçtık. Halk seçsin çumhurbaşkanını dedik, kaçıyorlar. Kaçmaya devam edecekler. Er ya da geç cumhurbaşkanını da siz seçeceksiniz."