kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zana'dan İstanbul'un bağımsızlarına destek

Tutkun AKBAŞ-Pervin METİN-Gökay USANMAZ
DTP'nin desteklediği İstanbul bağımsız adaylarının mitinginde kürsüye çıkan eski DEP milletvekili Leyla Zana, "Bu kent, çok sesliliğin ve özgürlüğün adresi" dedi..
DTP'nin desteklediği İstanbul bağımsız milletvekilleri adaylarının Kâğıthane'de Hasbahçe'deki mitingine eski milletvekili Leyla Zana damgasını vurdu. "Türkiye'ye Sözümüz Var" adıyla düzenlenen mitinge saat 18.00 sıralarında gelen Zana aşırı kalabalık ve izdiham nedeniyle kürsüye kadar olan kısa mesafeyi zorlukla katedebildi. Zana'nın alana gelişiyle birlikte hareketlenen kalabalık sık sık Kürtçe "Yaşasın Apo" sloganı attı. İstanbul bağımsız adayları Ufuk Uras, Sebahat Tuncer ve Doğan Erbaş'ı desteklemek amacıyla düzenlenen miting İstanbul Kâğıthane'de bulunan Hasbahçe mesire yerinde yapıldı. Topluluk, konuşmaların başlamasıyla birlikte çimenlere uzanarak mitingi adeta pikniğe dönüştürdü.

GÖNÜLLÜ TÜRKÇE ÖĞRENSEYDİM
Mitinge İstanbul örgütünden başka DTP üst yönetiminden katılan olmadı. Polis ekiplerinin alanın dışında güvenlik kuşağı oluştururken miting alanında resmi üniformalı hiçbir polisin görev yapmadığı görüldü. Alanın düzenini ise mor tişört giymiş kızlı erkekli partili gençler sağladı. Sözlerine yoğun tezahürat altında başlayan Zana İstanbul'un bu seçimlerde çok önemli bir yeri olduğunun altını çizerek "İstanbul çok sesliliğin ve özgürlüğün adresi olduğu için tercih ettim" şeklinde konuştu. Konuşmasını önce Kürtçe değil de özellikle Türkçe yaptığını vurgulayan eski DEP milletvekili Leyla Zana "Çünkü ben Türkçe'yi Sebahat kardeşimizin bulunduğu cezaevi kapılarında, silahların namluların gölgesinde öğrendim. Ancak isterdim ki ben de kardeş Türklerle birlikte gönüllü biçimde Türkçe öğreneyim" dedi. Leyla Zana'nın konuşması sık sık "Apo" sloganlarıyla kesildi.