kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Denizin sonu göründü

Ercan SARIKAYA - Güngör KARAKUŞ
İstanbul Kazlıçeşme'deki AKP mitinginde büyük bir kalabalığa seslenen Erdoğan, CHP liderine yüklendi Baykal'ı 'Kriz tüccarı' olmakla suçlayan Erdoğan, "22 Temmuz'da denizin sonu göründü" diye konuştu..
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Kazlıçeşme'de düzenlediği mitingde "hizmet ve aşk yolculuğuna" İstanbul'dan başladıklarını ifade ederek bu kente bir gün olsun sırtlarını dönmediklerini söyledi. "Bu muhteşem meydanda yüreklerini birleştiren 1 milyonu aşkın insan sadece İstanbul için değil, sadece kendisi için değil, Türkiye için buradadır" diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, "22 Temmuz'da Denizin sonu göründü" diyerek bitirdi. Erdoğan, son dönemde bazı siyasilerin işi çizgisinden çıkarıp hakaret etmeye başladıklarını belirten Erdoğan, "Şimdi bildiğiniz gibi mazotçular türedi. Yalanın fiyatı düştü, şimdi yalan 1 YTL" dedi. Başbakan'ın bu ifadelerine mitinge katılanların "yuh" diyerek karşılık vermeleri üzerine Erdoğan, "AKP'nin yuhu Baykal'ın yuhuna benzemez. AK Parti demokratik sandıkta onu ortaya koyar ve Baykal'ı sandığa gömer, budur" diye konuştu. Erdoğan, mitinge katılanların "Vur vur inlesin, Baykal dinlesin" şeklindeki sloganları üzerine de vurmanın iki türü olduğunu dile getirerek, "Bir, kavgacı ruhların vurması, bu işi başaran Bahçeli'dir. Bir de kriz tüccarları vardır, kriz tüccarı da Baykal'dır. AK Parti'nin vurması sandıktadır. Bizim farkımız da budur" şeklinde konuştu.

"KILAVUZU KARGA OLANIN..."
Deniz Baykal'ın gazetelerde dün yer alan ilanında Türkiye'nin dış borcunun bu hükümet tarafından 453 milyar dolara çıkartıldığını iddia ettiğini de anımsatan Erdoğan, "Sayın Baykal, senin kılavuzun karga. Ben bunu biliyorum, sen gel bu kılavuzu değiştir. Yoksa hep rezil olacaksın.. Biliyorsun kılavuzu karga olanın... Durumun kötü" dedi. Baykal'ın ilanda "terörün kendisini esir aldığını iddia ettiğini" söyleyen Erdoğan şu yanıtı verdi: "Sayın Baykal senin bir defa bu ülkede Doğu ve G. Anadolu diye bir derdin var mı? Kaç kere gittin o bölgelere? Tunceli'ye gittin, orada da yuhaladılar.'' Erdoğan, Baykal'ı şu sert ifadelerle eleştirdi: "Baykal bir şey daha yaptı, (AK Partililer ev ev dolaşıp altın dağıtıyor) dedi. Kanıma dokundu. Niye? Biz milletimizin iradesini altına değişmeyiz. Bu söylediğini ispat edemediğin takdirde namertsin, müfterisin. İktidarı DSP-MHP-ANAP'tan devraldıklarını belirten Erdoğan, o dönemde 22 tane bankanın fona devredildiğini hatırlatarak MHP lideri Bahçeli'ye yüklendi. Erdoğan, "Sen ne topluyordun o zaman? Ne iş yapıyordun? Hükümette başbakan yardımcısı değil miydin? Neyi seyrediyordun? Sayın Bahçeli, zulme rıza, zulümdür. Halkıma zulmettin'' diye konuştu.

DTP İLE KOALİSYONA HAYIR
Öte yandan Erdoğan, Samanyolu televizyonunda yayınlanan bir programda, DTP'yle koalisyona "hayır" dedi. Seçim sonuçlarına göre DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekilleriyle koalisyon yapacaklarına dair iddiaları yalanlayan Erdoğan "Bizim böyle bir ihtiyacımız, böyle bir sıkıntımız yok. Kaldı ki, böyle bir şey olsa bile 'evet' demeyiz" dedi.
Haberin fotoğrafları