kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Oyunuzu ülke için verin

AA
Yeni Haber
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Pazar günü oyunuzu ülke için, millet için, gelecek nesiller için, özgürlükler için, daha ileri demokrasi için verin. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin dünya ile rekabet eden bir Türkiye Cumhuriyeti devleti için verin'' dedi.

Başbakan Erdoğan, 46. mitingini Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda gerçekleştirdi.

Miting alanına eşi Emine Erdoğan ile gelen Başbakan Erdoğan, alandakilere eşiyle beyaz ve kırmızı karanfiller attı.

Partisinin Tekirdağ milletvekili adaylarının tanıtımının ardından konuşmasına başlayan Erdoğan, son 4.5 yılda halkla el ele, gönül gönüle vererek büyük başarılara, hayırlı hizmetlere imza attıklarını belirtti.Erdoğan, 3 Kasım 2002'de milletten aldıkları emaneti hakkıyla taşıyarak Türkiye'yi içine düştüğü derin girdaptan çıkarıp bugüne getirdiklerini söyledi.

Türkiye'nin gelecekteki istikametini belirlemesi açısından son derece önemli tarihi bir seçim gününe doğru ilerlediklerini kaydeden Erdoğan, artık final haftasında olduklarını belirtti.

Erdoğan, ''Milletine verdiği sözleri yerine getirmiş, krizden alıp Türkiye'yi düzlüğe çıkarmış bir iktidar olarak alnımız ak, başımız dik sizlerin huzurunuzdayız'' dedi.

Bugün 46. ilde miting gerçekleştirdiklerini, her yerde bu coşku, aşk ve sevdanın bulunduğunu dile getiren Erdoğan, aklı selim sahibi herkesin yaşanan gelişmeyi gördüğünü ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin son 5 yıla yakın zaman içinde ekonomiden yönetime, sanayiden dış politikaya, ticaretten sağlığa kadar her alanda çok büyük işler başardığını, dünyanın da bu büyük atılımın adını ''sessiz devrim'' koyduğunu söyledi.

''OYUMUZU İSRAF ETMEYELİM''

Seçimlere 6 gün kaldığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Oy veriyoruz. Bu oy bizim neyimizdir? Namusumuzdur. Bu oyun değeri herhangi bir şeyle biçilir mi? Biçilmez, ama buna değer biçenler var. Ben diyorum ki bu değer biçilmez, oyumuzu israf etmeyelim. Pazar günü oyunuzu ülke için, millet için, gelecek nesiller için, özgürlükler için, daha ileri demokrasi için verin. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti, dünya ile rekabet eden bir Türkiye Cumhuriyeti için verin. Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmayı bizlere vasiyet ettiği, o mecali gösterecek bir siyasi partiye verin.

Hortumcularla işbirliği halinde olanlara değil, hortumcuları ihya edenlere değil, bu ülkeyi delikli pula muhtaç edenlere değil, traktöre koyacak mazot bulamayan enerji bakanına değil, bu ülkede karneyle ekmek dağıtanlara değil, mazotu 1 YTL'ye indirenlere değil, mazotçulara hiç değil. Şehitlerimizin üzerinden oy devşirmek isteyenlere değil, sizin içinizden çıkanlara, sizinle beraber yatıp, sizinle beraber kalkanlara, bu ülkenin çehresini değiştirenlere, altyapısıyla, üstyapısıyla eğitim, sağlık, adalet ve emniyet sistemiyle, toplu konutuyla, dış politikadaki tüm atılımlarıyla bu ülkeyi ayağa kaldıran AK Parti'ye oy istiyorum sizden.''

''BU YUHLARI SANDIĞA GÖMÜN''

Başbakan Erdoğan, partililerin alandan ayrıldıktan sonra başka partilere oy vereceklerini bilseler de diğer kişilerin kapılarını çalarak onlara gerçekleri anlatmalarını istedi.

''Bizim görevimiz anlatmak. Verir veya vermez, anlatacağız'' diyen Erdoğan, birçok gerçeğin bilinmediğini söyledi.Erdoğan, Türkiye'de gecelik faizin yüzde 8 bin olduğu dönemin yaşandığını, o dönemde iktidarda MHP-DSP-ANAP Koalisyon Hükümetinin bulunduğunu kaydetti.

Alanda bulunanların ''Yuh'' diye seslenmeleri üzerine Erdoğan, ''İsterseniz bu yuhları sandığa gömün. Burada söylemenize gerek yok'' diye konuştu.