kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Pepe'den "600 daire" açıklaması

Yeni Haber
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, CHP lideri Baykal'ın kendisi hakkında dile getirdiği "Çocuklarının 600 tane dairesi var" şeklindeki iddialara sert yanıt verdi.

Çocuklarının üzerine kayıtlı 5 daire bulunduğunu belirten Pepe, "Buradan 600 eksi 5, 595 tane daireyi CHP'nin Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerinden bana temin etmesini istiyorum" dedi.
Osman Pepe, AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında son günlerde kendisi ve ailesi hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kulaktan dolma bilgilerle, hiçbir belgesi ve bilgisi olmadan, ulu orta, ağzından çıkanı kulakları duymayacak bir şekilde kendisi hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini savunan Pepe, "Önce 50'den başladı. Dedi ki, '50 dairesi var'. Daha sonra 100 oldu. Bu 250, 300, 400, 420, 500 oldu. 550, 600, 650... Yani birileri sanki bir daire borsası oluşturdu. Seçime giderken Türkiye'de İMKB iyi prim yapıyor. Benimle herhalde birileri nazar olsun diye mi yapıyorlar bunu doğrusu anlayamıyorum" dedi.

RODOS'A GİDERSE, GERİ DÖNMESİN

Pepe, sorumluluk sahibi hiçbir siyasetçinin böyle bir tavır ortaya koyamayacağını ifade ederek, dün İzmit Meydanı'ndan tüm Türkiye'ye bu konudaki görüşlerini dile getirdiğini hatırlattı. "İyi ki halkımız bu CHP'ye iktidar vermiyor. İyi ki Baykal'ı muhalefete mahkum etti. Allah bunun hem iktidarından, hem muhalefetinden bu milleti korusun" diyen Pepe, Baykal'ın seçimi kaybetmesi durumunda Rodos'a kadar yüzeceğini söylediğini hatırlatarak, "Kendisi öyle zannediyor ama aynanın karşısında kendisini nasıl gördü bilmem. Rodos'a gidebilir mi bilmem ama giderse de geri dönmesin" diye konuştu.

25 YILLIK TİCARET HAYATIMDA DEVLETLE HİÇ İŞ YAPMADIM

Deniz Baykal'ın iddialarını ispatlamaması durumunda "namert ve müfteri" olacağını seçim meydanlarında dile getirdiğini kaydeden Pepe, 25 yılı aşkın süren ticaret hayatında Türkiye'nin 5-6 şehrinde ticaret yaptığını ancak hiçbir zaman devletle iş yapmadığını vurgulayarak, "Bana büyük annemin vasiyeti, 'oğlum devletin kapısından, vakfın arazisinden uzak ol.' Aynı vasiyeti çocuklarıma ve çocuklarımın çocuklarına ve nesillerine vasiyetim budur. Hepsini bu vasiyetle vasiyetlendirip, 'size evlatlık hakkımı helal etmem. Devletten mal almayacaksınız. Devletten iş yapmayacaksınız. Aç kalmazsınız, Allah rızkınızı verir. Namusunuzla, onurunuzla çalışın' dedim'' diye konuştu.

CHP, 595 DAİREYİ KENDİ HESAPLARINDAN BANA TEMİN ETSİN


Yalnızca CHP'nin değil, MHP'nin de bu tip iddialarda bulunduğuna dikat çeken Bakan Pepe, şöyle konuştu:

"Ona destek veren MHP'nin borazancıbaşıları da var. Bizim hesabımızda, kesemizde, binamızda, servetimizde bir kuruş haram para yoktur. Çek-senet tahsilatından kazanılmış bir kuruş para yoktur. Ama ben milletvekili olmadan 1994 yılında, 1988-91 yıllarında İzmit'in ticaretinde ve ekonomisinde yeri olan bir ailenin şirketlerinden bir tanesi 'Dörtler', yaklaşık 20 yıllık bir şirket. Şu anda üzerinde büyük bir iş hanı var. Ama milletvekili olduğumdan bu yana gayrifaaldir. Yalnızca kira geliri olan bir şirket. KAR İnşaat Limited Şirketi ise 11 yıllık bir şirket. Çocuklarımdan biri 28 diğeri 25 yaşında. Bu şirketin bakan olduktan sonra hiçbir ticari faaliyeti olmamıştır. Bakan olduktan sonra yap-sat dahi olsa, böyle bir alışverişi olmamıştır. Çocuklarımın üzerine kayıtlı 5 daire var. Buradan 600 eksi 5, 595 tane daireyi CHP'nin Türkiye İş Bankası'ndaki hisselerinden bana temin etmesini istiyorum."

BAYKAL SAYI SAYMAYI BİLMİYOR

Pepe, Baykal'ı iddia ettiği 600 dairenin adreslerini açıklamaya davet ederek, "Bazen de kızıyorum çocuklara. Çocukların 5 tane daireleri var üzerlerine. Çocuklarımın 2'si Ataköy 7-8'inci kısımda oturuyor. Büyük oğlum da Florya'da kirada oturuyor. Çocuklarımın hepsi kirada oturuyorlar. 600 dairesi olan bir adamın çocuklarının Laila'dan Reina'dan çıkmaması lazım. O biçim yaşaması lazım. Sonra hizmetçiler çifter çifter olan villada, Boğaz'da filan oturması lazım" dedi. CHP lideri Baykal'ın sayı saymayı bilmediğini savunan Pepe, "600 çarpı 300, 400, 500 bin dolar civarında, 300 milyon dolar yapar. Hesap yapmasını herhalde bilmiyor. Zaten hesap yapmasını bilse sayın Baykal, CHP'yi sürekli aşağılara çekmez. Hesap yapmasını bilmiyor, onun neticesidir" dedi.

(ANKA)