kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tüketici Telekom ve bankalardan şikayetçi

Yeni Haber
Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi'nin 2007 Altı Aylık Hak İhlalleri Raporuna göre tüketici şikayetleri geçen yılın aynı dönemine göre iki kat artarak 5 bin 481 oldu.

Tüketiciler Birliği 2007 Altı Aylık Hak İhlalleri Raporunu açıkladı. Açıklanan rapora göre, 2007 yılının ilk altı aylık döneminde toplam 5 bin 481 başvuru yapıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre başvuru sayısı 2 kat artarken, tüketiciler Ocak ve Mart ayında daha fazla şikayetçi oldular.

Başvuruların yüzde 54'ü internet üzerinden yapıldığının altı çizilen raporda, başvuruların internetten yapılmaya başlamasının, banka ve kredi kartı aidatları ile Türk Telekom zamları ile ilgili yürütülen kampanyaların başvuruları artırdığı belirtildi.

TÜRK TELEKOM TARİFELERİ VE BANKA AİDATLARI BAŞI ÇEKTİ

Tüketiciler Birliği Başvuru Merkezi'nin 2007 Altı Aylık Hak İhlalleri Raporunu değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Orhan Demir; "Bu yılın ilk yarısında gelen başvuru sayısı, bir önceki döneme göre yüzde 100 oranında artış gösterdi" dedi.

Bu yılın ilk yarısında Tüketiciler Birliği tarafından dile getirilen "banka yıllık hesap işletim ücreti ve kredi kart aidat ücreti" konusunda tüketicilerden yoğun olarak başvuru ve tepki iletildiğini ifade eden Demir, tüketicilerin başvuru sonrasında paralarının iadesinin sağlandığını kaydetti.

BDDK VE BANKALAR YARGI KARARLARINA UYMALI

Demir, "Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri ve Tüketici
Mahkemeleri tarafından tüketici lehine kesinleşmiş yargı kararlarının bulunmasına rağmen, BDDK tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan yazılı açıklamada, alınan bu ücretlerin yasal olduğu vurgulanarak yargı kararları yok sayılmış ve adeta bankaların yargı kararlarına direnmesinin çağrısı yapılmıştır" diye konuştu. Demir, BDDK başta olmak üzere tüm ilgili bankaları yargı kararlarına uymaya çağırdı.

(ANKA)