kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Allavi: Irak'ı daha büyük bir felaket bekliyor

AA
Yeni Haber
Irak eski başbakanı İyad Allavi, Irak'ın "daha büyük bir felaketin eşiğinde olduğunu" söyledi.Irak lideri Saddam Hüseyin'in devrilmesinden sonra başbakanlık yapan Allavi, her hafta yüzlerce kişinin öldüğü bugünkü koşulların daha da kötüleşeceğini belirtti.

Londra'da yaşamakta olan Allavi, Reuters'a verdiği demeçte, "ülkedeki Amerikan askerlerinin gelecek yıldan itibaren çekilmeye başlamak zorunda kalacaklarını" savundu ve buna rağmen, Irak'ta terörizmin ve mezhep çatışmalarının gerileyeceğine ilişkin en küçük bir işaret bulunmadığını, tersine, durumun giderek kötüleştiğini kaydetti. Allavi, ''ülke her geçen gün daha büyük kaos, daha şiddetli mezhep çatışmaları ve daha derin bölünmelere gidiyor. Irak, büyük bir felaketin eşiğinde'' dedi.

Direnişin bugünlerde, geçmişteki bütün dönemlerden daha şiddetli olduğunu belirten Allavi, direnişin gelecekte daha da güçleneceğini kaydetti.

Allavi, Irak'ta tek çıkış yolunun, ülkede BM'ye daha geniş yetki vermek olduğunu kaydederek, "durum artık çok tehlikeli. Hatta tehlike Irak sınırının da dışına taştı, Lübnan'ı, Filistin'i, Fas'ı, Cezayir'i, Somali'yi ve başka ülkeleri etkilemeye başladı" diye konuştu.