kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HİZBULLAH'IN YURTDIŞI TEMSİLCİSİ DE ZİRVEDE... Paris'te başlayan zirveye Fransa lideri Sarkozy büyük önem veriyor. Katılımcıları Dışişleri Bakanı Berhard Kouchner bizzat karşıladı. Heyetteki Hizbullah'ın uluslararası ilişkiler temsilcisi Nawaf El Musavi Kouchner'le bir süre sohbet etti.

Mossad'ın gizli planı

Kuveyt gazetesinin çarpıcı iddiası: 'Kaçırılan askerlerini takas etmek için İsrail, Fransa'daki zirveye katılan Hizbullah üyesi siyasileri kaçıracaktı. Ancak Fransa gizli servisi planı öğrendi, Cumhurbaşkanı Sarkozy de İsrail liderini arayıp kriz çıkmasına izin vermeyeceğini söyledi'..
Fransa'nın Lübnan'ın hükümet krizine çözüm için Hizbulah'ı da davet ettiği Paris'teki diyalog zirvesi uluslararası bir skandalın eşiğinden döndü. Kuveytli El-Siyasah gazetesi, İsrail gizli servisi Mossad'ın dün başlayan zirveye katılan Hizbullah üyelerini kaçırmaya hazırlandığını öne sürdü. Mossad, Hizbullah'ın geçen yıl kaçırdığı 2 İsrail askerini geri alabilmek için Hizbullah siyasilerini kaçırıp takasta kullanmayı planlıyordu...

30 LÜBNANLI SİYASİ PARİS'TE
Ancak Fransız istihbaratı bu planı öğrenip Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye bildirdi. Fransız lider de diyalog zirvesi için çağırdığı konuklarının kaçırılmasına göz yumamayacağını söyleyip rest çekince planlar iptal oldu. Gazetenin haberine göre Sarkozy, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i arayarak "Böyle bir olay Fransa İsrail ilişkilerine büyük zarar verir" dedi. Zirveye katılan Hizbullah üyeleri arasında eski bakan Mahmud Fneiş ile örgütün "dışişleri bakanı" Necef El Musavi de bulunuyor. Lübnan'daki siyasi krizin çözümlenmesi için düzenlenen zirveye Lübnan'ın 14 siyasi grubundan 30 temsilci katılıyor.