kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bu hırsızlara bir haller oldu!

Yeni Haber
İngiltere'de gündeme gelen "nazik hırsızlık" olayının bir benzeri de Amerika'da yaşandı.

Amerika'nın başkenti Washington DC'de bir hırsız, soymak için girdiği evin sakinleriyle önce yemek yedi, ardından da onlara sarılarak evden ayrıldı.

Washington DC'de meydana gelen bir hırsızlık teşebbüsü, ilginçliği ve sıra dışılığı ile hem polisi hem de bölge halkını şaşırttı. Washington DC polisinden alına bilgiye göre, geçen ay evlerinin arka bahçesindeki terasta akşam yemeği yiyen aile, birden ortaya çıkan bir hırsızın kız çocuklarının başına silah dayamak sureti ile paralarını kendisine vermesini aksi takdirde kurşun sıkmaya başlayacağını söylemesi üzerine şok geçirdi.
Herkesin bir anda donduğu ailede, başına silah dayanan kızın annesi, hırsıza hitaben , "Biz de akşam yemeğimizi bitirmek üzereydik." diyerek, kendileri ile bir içki içmesi için öneride bulundu.

Cristina Rowan'ın (43), önerisini kabul eden hırsızın içkiyi beğendiğini belirten aile reisi Michael Rabdau (51) söz konusu içki şişesinin hepsini alması için hırsıza teklifte bulunduklarını dile getirdi.

Görgü şahitlerin ifadesi ve polis raporuna göre, içkiden bir bardak içmekle yetinmeyen hırsız ailenin yemeğine de ortak olarak peynirlerinden de tattı. Bir davete gelmiş gibi teklifsizce yemek masasına oturan hırsız, silahını evin kızının kafasından uzaklaştırarak beline taktı.

İlginç soygun girişimi, hırsızın aile sofrasına katılması ile de bitmedi. "Sanırım yanlış eve gelmişim." diyen hırsız, özür diledikten sonra enteresan bir öneride bulundu: "Sarılabilir miyiz?"

Bir okulda görevli olan Rowan, ayağa kalkıp silahlı soyguncuyla sarılmasının ardından ailenin diğer bireyleri de kendisini takip ederek, kendilerini soymaya gelen hırsızla teker teker sarıldı.

Sevgi iletişimini biraz abartan hırsız "Grup olarak da sarılabilir miyiz?" diyerek aileyle sarıldıktan sonra elinde içki şişesi işe bölgeyi terk etti.
Hiçbir şeyin çalınmadığı ve kimsenin zarar görmediği söz konusu hırsızlık teşebbüsünün ardından bir süre ne diyeceklerini bilemeyen aile, evlerine girerek kapıyı kilitledi. Daha sonra 911 acil servis hattını arayarak polis çağıran aile güvenlik güçlerine olup biteni anlattı.

Polise dosyanın garip ancak doğru olduğunu duyururken, soygun teşebbüsü yapılan evde parmak izi arama çalışmaları başlattı.

Polis yetkilileri, şüphelinin büyük ihtimalle uyuşturucunun etkisi ile kendinde olmadığını; ancak daha önce özür dileyen hırsızlarla ilgili dosyalara sahip olmakla birlikte şu ana kadar soygun yapacağı evin bireyleri ile yemek yiyen ve sarılan bir hırsız olayına ilk kez şahit olduklarını kaydetti.

(CHA)