kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Gül, mağdur rolü oynuyor"

Yeni Haber
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı olup seçilemeyen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e seslenerek, "Başbakan kalktı yol arkadaşını kendi ihtirası uğruna kurban etti. O değerli şahsiyet de sana güvenip cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkıyor. Ve Gül hayal kırıklığına uğradı. Şimdi de kalkmış meydanlarda başbakanla beraber mağdur rolü oynuyor, acıklı seslerle ağlamaklı sözlerle (ben istemedim beni yaptılar) diyor." şeklinde konuştu.


MHP lideri Bahçeli, partisinin Afyonkarahisar'daki mitinginde AK Parti'ye yüklendi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül'ün kurban edildiğini ileri süren Bahçeli, "Başbakan kalktı yol arkadaşını kendi ihtirası uğruna kurban etti. O değerli şahsiyet de sana güvenip cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkıyor. Ve Gül hayal kırıklığına uğradı. Şimdi de kalkmış meydanlarda başbakanla beraber mağdur rolü oynuyor, acıklı seslerle, ağlamaklı sözlerle (ben istemedim beni yaptılar) diyor. Tanımıyor musun? Bu başbakan Erdoğan'ın kişiliğidir." ifadesinde bulundu.


AK Parti Hükümeti'nin 9 gün sonra sona ereceğini iddia eden Bahçeli, "Yalnızca 9 gün kalmıştır. AKP iktidarı ile beraberindeki şer ve menfaat çeteleri bir daha gelmemek üzere gidecektir. Milletimiz açılan tahribatın farkına varmıştır. Milletimiz işbirlikçi, istismarcı güruhu elinin tersiyle itecektir. AKP zihniyetinden ise geride kara bir ihanet önemi kalacaktır." dedi.


Hükümeti talancı ve soyguncu olarak nitelendiren Bahçeli, "Talan ve yağma ile meşgul olan AKP'nin ülkede büyük bir yıkım yaptı. Afyonkarahisar bu kadar ağır bir hasarı ancak 87 yıl önce kaçarken Karahisar'ı talan eden Yunan'ın zamanında yaşamıştır. Yıkımın şiddeti hafızalarda o yılları çağrıştırmıştır. 87 yıl önce Türk milleti bitkin, yılgın ve yoksul değil miydi? Milletimiz bugün de yoksul değimlidir? 87 yıl önce topraklarımızda yabancılar gezmiyorlar mıydı? Bugün bırakın gezmeyi toprak ve tesis alabiliyorlar.

85 yıl önce memleketimizde manda ve himaye talep edenler vardı. Bugün de iş başında değiller mi? Bunun musibetlerin kaynağı AKP, müsebbibi ise Başbakandır. Ancak cumhuriyetimizin kurucusu kahramanlarımız 85 yıl önce iman ve süngü gücüyle bunları def etmişlerdir. O gün olduğu gibi bugün de teslimiyetçiliğe hayır, milliyetçiliğe evet diyoruz." şeklinde konuştu.