kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Arınç ve Dışişleri Bakanı Gül, Manisa'daki mitingde birlikte halka hitap ettiler.

'Yaptıklarıyla Özal'ın kemiklerini sızlattılar'

Cem KAYTAN / Ali FiLiZKAN / Zülfikar SEKİZLER
Muğla'da konuşan Erdoğan, Anavatanlılara seslendi: Anavatan Partisi Meclis'e gelseydi bugün Cumhurbaşkanı sorunu olmayacaktı. Bunlar Özal'la başlayan süreci tersyüz ettiler..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Yaptıklarıyla Özal'ın kemiklerini sızlattılar'
Başbakan Tayyip Erdoğan, Muğla'da karşılaştığı kalabalık ile coştu ve muhalefete çattı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılamaması ile ilgili olarak CHP ile birlikte DP ve Anavatan'ı eleştiren Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ı milletten kaçmakla suçladı.

KEMİKLERİ SIZLIYOR'
Başbakan Erdoğan, Muğla eski Otogar Meydanı'nda düzenlenen mitingde Deniz Baykal'ı eleştirerek Baykal, PKK bayrağı önünde konser verenlerle şu anda seçim meydanlarında dolaşıyor" dedi. Başbakan, Anavatan'a gönül vermiş kardeşlerime de sesleniyorum" diyerek, şöyle dedi: "Bakınız, eğer bir Anavatan, bir Demokrat Parti parlamentoda oylamaya gelmiş olsaydılar, Türkiye'de bugün süresi dolmuş olan bir cumhurbaşkanının görevi olmayacaktı. Anavatan Partisi milletvekilleri de Genel Kurul'a girmedi ama şimdi Anavatan diye bir şey kaldı mı? Merhum Turgut Özal'ın kemikleri sızlıyordur. Eyvah kimlere kaldı şu parti? Özal ile başlayan sürecin şu anda nasıl tersyüz edildiğini gör ve 22 Temmuz'da da kararını buna göre ver. 1970 model demode sloganlarla milletin kalbine girmeye çalışıyorlar."

BİRLİKTE SESLENDİLER
Manisa'daki mitinge de Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, birlikte katıldı. Dışişleri Bakanı Gül, konuşmasında "Hiç merak etmeyin, günü gelir Çankaya da milletin olur" dedi. Arınç da "TBMM'yi dış müdahalelerden korumak, saygınlığını artırmak için ne yaptıysam milletimle yaptım" diye konuştu. Erdoğan da konuşmasında cumhurbaşkanlığı konusuna değinerek "Parlamento içinden olmaz dışarıdan olacakmış. O zaman halka gidelim. Dışarıdan da olsun. Kim seçilirse seçilsin, başımız üstünde yeri var" dedi.