kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BALÇİÇEK PAMİR

İnönü'nün torunu kazık mı yedi?

Bu halk birilerini kandırıyor ama... Şaka etmiyorum. Hangi siyasetçiye rastlasam seçim çalışmalarının "Ne kadar harika!" gittiğinden bahsediyor. Televizyonda seçim programı yaptı yapalı aklım daha da karıştı. Demokrat Parti'nin ağır topları "Asla baraj sorunumuz yok, siz anketlere bakmayın sokaktaki adam arkamızda" diyor. Genç Parti'ye kalsa neredeyse tek başına iktidar olacak. Devlet Bahçeli sessiz ve derinden ilerlerken suskunluğunu " Halk bizi istiyor " diyerek bozdu. Erdoğan hükümette olmasına rağmen oylarının arttığı görüşünde. Baykal zaten yıllardır kendisinden emin. Bağımsız adaylar bile rüzgara uymuş. Meslektaşım Hulki Cevizoğlu çoktan meclise hazır. (Bu arada Ceviz Kabuğu programından tanıdığımız Hulki Cevizoğlu hiç de öyle sert mizaçlı, fazla ciddi ya da yüzü asık biri değil. Aksine müthiş esprili, bir o kadar da güler yüzlü. Örneğin "İnanılmaz uzun programlar yaptığınızı hatırlıyorum deyince verdiği cevap "Ne oldu bayıldınız mı yoksa?" oldu. Şu televizyon birilerine haksızlık ediyor.)
Uzun lafın kısası herkes pazarlamanın önemini kavramış. Kavramış kavramasına da pazarlamayı yaptığı halk birilerini yeni moda tabirle "Fena yiyor". Herkese "İyisin güzelsin paşam, arkandayız destekliyoruz evladım!" diyen vatandaş yüzünü kuşkusuz sandıkta belli edecek.
CHP Ankara 1. Bölge milletvekili, yazar Gülsün Bilgehan ile sohbet ediyoruz. İsmet İnönü'nün torunu Bilgehan belki de kimsenin söylemediklerini dile getiriyor. "Meydanlardaki lider atışmaları, sözde kavgalar, birbirlerine ağır sataşmalar... Siz gerçek mi sanıyorsunuz? Hepsi birer oyun. Mitinglerdeki kalabalıklar da oyunun bir parçası."
Gülsün Bilgehan, biraz kırgın, biraz buruk.
Seçim bölgesi değiştirilmiş. CHP'nin milletvekili çıkarmakta zorlanacağı başka bir bölgeden 5. sıra adayı yapılmış. Bilgehan'ın "İlle de vekil olacağım" diye bir kaygısı yok. Üzüldüğü tek nokta, olur da seçilemezse bırakacağı diğer görev. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi KadınErkek Eşitliği Komisyon Başkanlığı. Bilgehan yıllardır kadınlar için, özellikle aile içi şiddet konusunda yaptığı başarılı çalışmalarla bilinen bir isim.
Türkiye'de her üç dakikada bir kadın şiddet görüyor.
Partiler seçim erken geldi bahanesiyle ön seçimsiz, antidemokratik bir tavırla milletvekili listelerini yaptılar. Kadınlar ancak vitrin kontenjanından kendilerine yer buldu. Gülsün Bilgehan gibi başladıkları işleri bitirmeye çalışanlar için ise durum oldukça zor.
Hep birlikte ne olacak göreceğiz!