kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Liderlerin Meclis karnesi

Yeni Haber
Meclis'te 22.Dönem'in il 4 yılında CHP lideri Deniz Baykal karşılıklı konuşma ve laf atmada en etkin siyasetçi oldu. Baykal'ı, Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu izledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise 4. Yasama yılında Genel Kurul'da bir kez laf attı. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ise en sakin siyasi lider oldu.

Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği, siyasi parti genel başkanları ve milletvekillerinin Genel Kurul etkinlikleriyle ilgili rapor hazırladı.

ERDOĞAN'IN MECLİS ETKİNLİKLERİ ZAYIF

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22. Dönem 4. Yasama yılında Meclis Genel Kurulu'nda 2 kez şahsı adına açıklamada bulunurken, 3 kez hükümet adına söz talebi aldı. TBMM Genel Kurulu'nda hükümet adına 2 kez konuşan Erdoğan, 73 Başbakanlık Tezkeresine imza attı.

Milletvekillerinin yazılı soru önergesine 125 kez cevap verdi. Erdoğan'ın Genel Kurul'da kürsüde konuşurken bir kez laf attığı ve bir sataşması rapora yansıdı.

BAYKAL LAF ATTI, SATAŞTI, KARŞILIKLI KONUŞTU


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise ilk 4 yasama yılında Meclis Genel Kurulu'nda laf atma, karşılıklı konuşma ve sataşmada en etkin siyasetçi oldu. Baykal 104 kez laf attı, karşılıklı konuştu ve sataştı. Şahsı adına 2 kez söz alan Baykal, yasama dokunulmazlığı konularında ise 3 kez parti grubu adına konuştu.

MUMCU SATAŞTI, KONUŞTU LAF ATTI

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu değişik kategorilerde yapılan analizlerde en etkin siyasetçiler arasına girdi. Mumcu'da Baykal'dan sonra Genel Kurul'da laf atma ve karşılıklı konuşma konusunda en etkin siyasetçi oldu.

TÜMİKOM'un raporuna Erkan Mumcu'nun etkinlikleri şöyle yansıdı:
"Kanun tasarısının tümü üzerine parti grubu adına konuşma 1, gündem dışı konuşma 1, şahsına yapılan sataşmaya cevap 2, laf atma ve karşılıklı konuşma 25, sataşma 4."

AĞAR EN SAKİN SİYASETÇİ

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ise rapora, TBMM Genel Kurul'unda en sakin siyasetçi olarak yansıdı. Ağar'ın çeşitli kategorilerde yapılan analizinde, karşılıklı konuşma laf atma ve sataşma verilerine rastlanmadı. Ağar Genel Kurul'da 3 kez şahsı adına 3 kez ise parti grubu adına söz aldı.

(ANKA)