kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başbakan'ın ipiyle kuyuya inilmez

Ahu BOZLAR / MERKEZ
Başbakan Erdoğan'ı eleştiren CHP lideri Baykal, "Artık anlaşılmıştır ki, Başbakan'ın ipiyle kuyuya inilmez, zirveye de çıkılmaz. O ip seçimden sonra daha da kısalacak" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Artvin mitingi önceki yaptığı açıklamayla Başbakan Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. İki lider arasında günlerdir devam eden Cumhurbaşkanlığı tartışmalarını devam ettiren Baykal, "Başbakan'ın ipiyle kuyuya inilmez" dedi.

'SÖZLERİME KULAK VER'
Deniz Baykal dün yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın bir söylediğinin diğer söylediğini tutmadığını belirterek, şunları söyledi: "Artık anlaşılmıştır ki, Başbakan'ın ipiyle kuyuya da inilmez, zirveye de çıkılmaz. Bu ipe tutunanlar, deneyenler yakından bilir. Artık Başbakan'ın ipi daha da kısa. Seçimden sonra ise daha da kısalacak. Çok zorlarsa kopabilir de." Erdoğan'ın cumhurbaşkanını halka seçtirmekten ve referandumdan vazgeçtiğini ifade eden Baykal "Sözlerime kulak versin. Daha önce söylediklerime kulak vermedi, Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığı krizine sürükledi, cumhurbaşkanını da seçtiremedi" dedi.

'KARŞIMA ÇIK'
Baykal, partisinin Artvin'deki mitinginde de Erdoğan'a "televizyonda çık karşıma" diyerek meydan okudu. Baykal, "Başbakana diyorum ki gel bunları televizyonlarda konuşalım memleketin meselelerini, elimde belgeler var. Meydanlarda arkamda dolaşma" dedi. Baykal iktidara geldiklerini PETKİM'in satışını engelleyeceklerini, ÖSS'yi ve yeşil kartı kaldıracaklarını söyledi.