kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yangınlarda sabotaj şüphesi

Yeni Haber
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Manavgat'ın Bucakşıhlar ve Dikmen köylerindeki yangının 100-150 hektarlık alanda etkili olduğunu belirterek, ''Dikmen ve Bucakşıhlar köyleri büyük tehlike atlattı ancak bu köyler yanmaktan kurtarıldı'' dedi.

Osman Kahveci, Manavgat'ta yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manavgat'ın Dikmen ve Bucakşıhlar köylerinin kuzeyinde çıkan yangının, kuzeyden güneye esen rüzgarın etkisiyle yayıldığını ve iki köyü tehdit ettiğini belirterek, parça parça orman ve tarım alanlarının yandığını bildirdi.

Dikmen ve Bucakşıhlar köylerinin büyük tehlike atlattığını ancak yanmaktan kurtarıldığını vurgulayan Osman Kahveci, şöyle konuştu: ''Çetin bir yangın, parça parça devam ediyor. İki amfibi, 5 Türk Hava Kurumu uçağı ve 8 helikopterle müdahale ediyoruz. 40 arazöz, 5 yer ekibi, 250 işçi çalışıyor. Çalışmalara, köylüler de destek veriyorlar. Komşu teşkilatlardan da yer ekipleri istiyoruz. Yangın 100-150 hektarlık alanda etkili. Parçalı olduğu için kesin bir rakam veremiyoruz. Yangını kontrol altına alma çalışmalarımız sürüyor.''

Antalya'da hava sıcaklığının 40 derece, nem oranının ise yüzde 10'un altında olduğunu hatırlatan Kahveci, sıcaklığın artması ve nispi nem oranının düşmesinin orman yangınları konusunda riski artırdığına işaret etti.

BODRUM'DAKİ YANGIN

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan yangınla ilgili de bilgi veren Kahveci, bu yangında toplam 300 hektarlık alanın zarar gördüğünü bildirdi. Yanan alanın 50 hektarının verimli orman alanı, geri kalan alanın ise verimsiz ve makilik alan olduğunu ifade eden Kahveci, ''Bodrum'daki yangının sabotaj olduğunu tahmin etmiyorum. Büyük ihtimalle yolun kenarından, ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıktı. Güvenlik güçleri soruşturma başlattı. Buna sebebiyet veren vatandaşlar aranıyor'' dedi.

Osman Kahveci, İzmir'de bugün dört ayrı noktada çıkan orman yangınlarıyla ilgili olarak da ''Cumartesi ve pazar günleri yangınların en çok çıktığı günlerdir. İzmir'de bugünlerde günde 2-3 yangın çıkması bizim için sürpriz değil. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Bizim hafta sonları zaman zaman günde 40 yangına müdahale ettiğimiz oluyor'' diye konuştu.