kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yıl sonuna kadar tamamlanması beklenen cezaevi kompleksinin içinde 8 adet "L Tipi kapalı cezaevi" yer alacak.

Silivri'de dev cezaevi

AA
Yaklaşık 11 bin kişilik Silivri'deki cezaevi kompleksine girenlerin kimlikleri göz biyometrisiyle belirlenecek. Eşyaların kontrolü ise X-Ray cihazlarıyla yapılacak..
Silivri'de uluslararası standartlara uygun olarak yapılan 10 bin 904 kişi kapasiteli ceza ve infaz kurumları yerleşkesinin büyük bölümünün bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. İçerisinde 8 adet "L tipi kapalı cezaevi'' ile bir adet açık cezaevi oluşturulacak yerleşkede, her biri bin 333 kişi kapasiteli olan L tipi kapalı cezaevlerinde 61 adet 21 kişilik, 40 adet tek kişilik, 4 adet de 3 kişilik birimler bulunacak.

DURUŞMA SALONU DA OLACAK

Yerleşkeye girişler "göz biyometrisi taraması'' ile gerçekleştirilecek, böylece izinsiz girişlere de izin verilmeyecek. Yerleşkede kişi ve eşya giriş çıkışları sırasında duyarlı kapı ve her türlü eşyanın detaylarının görülebildiği X-Ray cihazları da kullanılarak güvenlik sağlanacak. 2 ayrı monitöre bağlı olarak çalışan ve eşyaları yakından gösterme imkânı sağlayan X-Ray sistemi sayesinde, yerleşkeye yasak eşya sokulması tamamen engellenecek. Yerleşkede ayrıca iki duruşma salonu, hakim ve savcı odaları, kalemler ve diğer bazı bölümlerin yer aldığı bir adliye binası da inşa edilecek.