kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Derya Demirel

Anneye ağlatan kampanya

Sırrıberk ARSLAN / MERKEZ
Bursa'da 7 ve 8 yaşındaki Zehra-Eda kardeşler, lenf kanserli annelerinin tedavi masraflarını karşılamak için internette kurdukları sitede 92 bin YTL yardım topladı..
Bursa'da üç yıl önce lenf kanserine yakalanan 30 yaşındaki Derya Demirel, bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışan eşi Şinasi Demirel ve çocuklarının başlattığı yardım kampanyası sayesinde hayata tutunmaya çalışıyor. Geçen hafta İstanbul'daki Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde ilik nakli yapılan ve şu ana kadar hastane masrafları 118 bin YTL'yi bulan genç kadının kızları Zehra ve Eda, annelerinin tedavi masraflarını karşılayabilmek için kurdukları internet sitesinde yardım topluyor.

26 BİN YTL EKSİK KALDI
Yedi yaşındaki Zehra ve sekiz yaşındaki ablası Eda, iki buçuk yıl önce babalarının da yardımıyla "DeryaDemirel.com" adresinde kurdukları web sitesinde "Annemizin ölmesini istemiyoruz" diyerek hayırseverlere sesleniyor. İki küçük kızın topladığı 92 bin YTL, annelerinin üç yıl boyunca hastane masraflarını karşıladı. Ancak iki kez kemoterapi gören, ağırlaşınca bir hafta önce kendi kök hücresinden nakil yapılan anne için 26 bin YTL'ye daha ihtiyaç duyuluyor. Bursa Valiliği'nden aldıkları izinle yardım toplayan minik Zehra ve Eda, tedavi parası için beş ay önce yeni bir kampanya başlattı. İki kardeş broşür hazırlayıp Bursa sokaklarında dağıttı. Dağıtılan altı bin adet broşürden gelir elde edemeyen Zehra ve Eda bu kez aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaraylı oyuncu Hakan Şükür'ün de bulunduğu futbol dünyasının ünlülerinden destek almaya çalıştı. İki kız kardeş şimdi heyecanla buralardan gelecek yanıtları bekliyor.
Haberin fotoğrafları